Ukrainian Film School показав трейлер документального кіно «Мрії дітей міста Марії» про хлопчиків і дівчат, які пережили окупацію в Маріуполі. Герої проєкту – діти віком від 8 до 15 років.

У фільмі діти, які виїхали з тимчасово окупованого Маріуполя, розповідають, які вони мали мрії до повномасштабного вторгнення і які мають зараз.

Діти разом із викладачами створювали сценарій до фільму, підбирали локації, реквізит і костюми, працювали з камерою.

Стрічку зрежисував Тарас Ткаченко («Чорний ворон», «Гніздо горлиці»), а оператором-постановником виступив Євген Васильченко («Доброволець»).

Закрита премєра стрічки відбулася 4 вересня. У вільний доступ фільм обіцяють додати після показу на кінофестивалях.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ukrainian Film School українська кіношкола на базі Film.ua. Вона влаштовує вже другі «Кіноканікули». У межах першого благодійного кінотабору діти, які пережили окупацію в Бучі, зняли короткометражний фільм разом з українськими режисерами.

The Village Україна також розповідали про проєкт Behind Blue Eyes, у межах якого діти, які пережили окупацію, роблять фото на плівкові камери.


В Україні також представили фільми про Маріуполь під час блокади та про окупований Херсон. Іще один документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, «схожих на Маріуполь».

Харків, Маріуполь і Херсон, якими вони були до війни. Дивіться мінісеріал про українські міста-герої.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі