Шостий фестиваль кіно «Київський тиждень критики», а також традиційне вручення премії «Кіноколо» пройдуть з 20 по 26 жовтня, попри повномасштабну війну в Україні, повідомляє «Артхаус Трафік».

Фестиваль проведуть у кінотеатрі «Жовтень». Подати заявку на участь у премії «Кіноколо» можна за цим посиланням.

Заявки на ювілейну кінопремію прийматимуть до 30 серпня 2022 року. Подавати можна лише ті стрічки, які раніше не показували на великих екранах. Крім того, до конкурсу допускають виключно ті фільми, що створені після 1 січня 2021 року.

Лауреатів премії обирають шляхом голосування у два етапи. Церемонія нагородження відбудеться в день відкриття шостого «Київського тижня критики», 20 жовтня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Національна премія кінокритиків «Кіноколо» – це щорічна премія, заснована у 2018 році. Вона визначає досягнення українського кінематографа й діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Премією нагороджують у десяти номінаціях.

У 2021 році найкращим фільмом премії «Кіноколо» стала «Стоп-Земля» Катерини Горностай, у 2020 – «Атлантида» Валентина Васяновича, у 2019 – «Додому» Нарімана Алієва, а у 2018 році – «Донбас» Сергія Лозниці.

Ми вже поспілкувалися з режисеркою стрічки-переможця премії у 2021 році Катериною Горностай про те, як «Стоп-Землю» створили в лабораторії і що вона зрозуміла про зумерів. Також головний редактор Ярослав Друзюк поговорив із Денисом Івановим – керівником кінокомпанії «Артхаус Трафік», яка проводить «Київський тиждень критики».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Сергій Коровайний