На вулиці Верхній Вал відремонтували тротуар біля Житнього ринку.

Роботи проводило КП ШЕУ Подільського району з ініціативи адміністрації ринку, повідомив директор ринку Ігор Цеханський у коментарі The Village Україна.

На ділянці замінили асфальтове покриття й облаштували паркувальну «кишеню» для автомобілів. Також встановили стійки для паркування велосипедів.

Крім того, на пішохідному переході зробили пониження бордюру з тактильною плиткою.

   

Наприкінці травня 2023-го команда шеф-кухаря Євгена Клопотенка провела на Житньому ринку толоку. Прибирання приміщень і суміжної території присвятили Дню Києва, а цей захід Клопотенко назвав «початком перетворення простору на гастрономічний і культурний хаб» за прикладом ринку Сан-Мігель у Мадриді. У липні провели перший попап «Кий, Шеф, Хорив», який назвали «двіжем, що стане початком відродження Житнього ринку». Під час другого, жовтневого, попапу збирали кошти на відновлення даху ринку.

   

Редакція The Village Україна розпитала, що саме команда Клопотенка планує робити на Житньому ринку і як це узгоджується з планами ресторанної компанії Tarantino Family, яка торік орендувала простір на другому поверсі ринку.

Фото й обкладинка: Ігор Цеханський