У Києві продовжують будувати пішохідний міст-хвилю, який з’єднає острів Оболонський і парк «Наталка». Світлини мосту оприлюднили на одному з київських Telegram-каналів. 

 

 

Наразі будівельники зʼєднали одну з аркових конструкцій моста й готують її до обварювання.

 

 

Міст буде складатися з п’яти хвиль, загальною довжиною 160 метрів і шириною чотири метри. Конструкція буде підсвічуватися різними кольорами.

 

 

Завершити будівництво планують у 2024 році.

   

На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Поруч, на вулиці Прирічній, зводитимуть паркінг. Протест уже висловила ГО «Парк Прирічна» й місцеві активісти. Петицію, яка зібрала потрібні 6000 голосів, у КМДА відхилили, оскільки «є гостра потреба» в будівництві паркінгу. Його підземна частина слугуватиме укриттям, а наземна – спортивною зоною для відпочинку, зазначав міський голова Віталій Кличко.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. На той період вже звели три опори моста. У липні 2,5 мільйона доларів на добудову хвилеподібного моста також вирішив виділити Тайвань.

Дивіться попередні візуалізації хвилеподібного мосту й паркінгу на Оболоні.