Трамваї й тролейбуси в Одесі курсуватимуть під час комендантської години, починаючи з 18 вересня, повідомляє голова ОВА Олег Кіпер посилаючись на спільний наказ із військовим командуванням.

Відповідно до рішенн міська влада подовжить роботу трамвайного маршруту №7 (11-а станція Люстдорфської дороги – вулиця Паустовського) і тролейбусного маршруту №8 (Суперфосфатний завод – Залізничний вокзал). Електротранспорт за цими маршрутами курсуватиме щоночі, о 23:00, 00:30, 02:00 і 03:30.

Роботу електротранспорту вирішили подовжити через те, що пасажири міжнародних автобусних рейсів, які прибувають уночі, змушені чекати на вокзалі або в автобусі до завершення комендантської години.

Комендант і Нацполіція мають патрулювати трамваї й тролейбуси на нічних маршрутах, додає голова ОВА. Також водій і пасажири мають дотримуватися правил безпеки під час повітряної тривоги.

   

Комендантська година в Одесі, як і в Києві, триває з 00:00 до 5:00. Під час коменданської години перебувати на вулиці та в інших громадських місцях заборонено. Виходити на вулицю під час комендантської години можна тільки в разі повітряної тривоги, щоб дістатися найближчого укриття. Водночас обов’язково мати із собою документ, який посвідчує особу. Також із 25 вересня вводять нові перепустки для пересування Києвом на авто під час комендантської години.

Наземний транспорт у Києві курсує з 05:30 до 23:30, метрополітен – із 06:00 до 23:00. Кафе й ресторани в Києві можуть працювати до 23:00.