У Києві з 25 вересня вводять перепустки нового формату для пересування містом на авто під час комендантської, повідомляє КМВА.

Заявки на отримання нових перепусток можна буде подати з 4 вересня до Центрального управління Військової служби правопорядку. Старі перепустки потрібно буде здати.

Система перепусток має систематично оновлюватися, щоб ними користувалися лише представники секторів оборони, критичної інфраструктури й органів державного управління, відзначають у КМВА.

У міській адміністрації нагадали, що перепустки заборонено розміщувати під склом авто або на іншому видному місці в автомобілі. Їх потрібно показувати лише на вимогу правоохоронців чи військових. 

   

Комендантська година в Києві триває з 00:00 до 05:00.  Під час коменданської години перебувати на вулиці та в інших громадських місцях заборонено. Виходити на вулицю під час комендантської години можна тільки в разі повітряної тривоги, щоб дістатися найближчого укриття. Водночас обов’язково мати із собою документ, який посвідчує особу.