Майже півтори тисячі незаконних вивісок і конструкцій, а саме 1491, прибрали в Києві за два тижні серпня, повідомляє КП «Київреклама».

Демонтаж, зокрема, проводили в Дніпровському, Деснянському й Голосіївському районах. Більшу частину вивісок і рекламних засобів, 789, прибрали самі власники на вимогу Управління з питань реклами. Ще 702 конструкції демонтували примусово.

Рекламу впорядкували на вулицях Каховській, Раїси Окіпної, проспекті Червоної Калини (раніше – проспект Володира Маяковського), вулицях Оноре де Бальзака, Михайла Максимовича й Бориса Лятошинського.

   

«Київреклама» – комунальне підприємство, підпорядковане управлінню з питань реклами КМДА, що працює над тим, щоби зовнішня реклама в місті відповідала єдиному дизайн-коду. Ми розповідали про роботу КП й правила щодо зовнішньої реклами в Києві на прикладі проспекту Володимира Івасюка.

У Києві хочуть змінити правила щодо розміщення рекламних вивісок на фасадах будівель. КП «Київреклама» вже розробила проєкт, який, зокрема, унормує обмеження щодо кількості конструкцій для одного власника. Який вигляд можуть мати фасади з новими правилами розміщення вивісок, дивіться тут.