В автобусах на Львівщині можна буде платити лише за відстань, яку проїхали, сказав представник компанії ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи», що займається впровадженням безготівкової оплати, Олексій Шуліка.

 Найближчим часом запровадять систему «check-in-сheсk-out». Тобто пасажири валідуватимуть свої квитки на вході та виході із транспорту.

Тестування такої системи оплати провели на території Рава-Руської громади, де пасажири розраховувалися за фіксованим тарифом.

Планують інтегрування ЛеоКарт для того, щоб львів'яни також могли розрахувати безготівково за проїзд.

У компанії виділяють чотири способи оплати: банківською картою, готівкою, одноразовим квитком, який можна придбати у мережі автостанцій, та у спеціальному додатку.

Завершити впровадження е-квитка на території Львівської області планують до 1 жовтня, причиною цього відтермінування є початок роботи у групі між усіма перевізниками, інвесторами та представниками ЛОВА.

   

У Києві будуть тестувати електронний квиток у маршрутках, пообіцяли в комунальному підприємстві «ГІОЦ» наприкінці травня. Нововведення впровадили лише на одному маршруті, №444.

У липні стало відомо, що система безготівкової оплати в маршрутках Києва більше не працює, вона пропрацювала менше двох місяців.

Наприкінці грудня 2022 року петиція про введення безготівкової оплати в маршрутках набрала потрібні голоси, але в Київраді петицію не підтримали. Загалом Київ уже протягом п’яти років намагається впровадити безготівкову оплату в маршрутках. Ми пояснювали, чому це не вдається.