У Києві будуть тестувати електронний квиток у маршрутках, відповіли в комунальному підприємстві «ГІОЦ» на запит «Вечірнього Києва».

Тестування планують почати «найближчим часом» на окремих маршрутах приватних перевізників, але йдеться лише про технічну складову, підкреслюють у «ГІОЦ». Також попередньо приватні перевізники мають укласти відповідні договори з департаментом транспорту.

Зараз розробляють механізм, який дозволить підключити маршрутки до єдиної автоматизованої системи оплати проїзду. У КП «ГІОЦ» зазначають, що це «тривалий процес», бо потрібно взаємодіяти майже з двома десятками приватних компаній, які займаються перевезеннями.

Крім цього, треба врахувати різні тарифи на маршрутах і забезпечити можливість пільгового проїзду для різних категорій пасажирів; встановити валідатори.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці грудня 2022 року петиція про введення безготівкової оплати в маршрутках набрала потрібні голоси, але в Київраді петицію не підтримали. Загалом Київ уже протягом п’яти років намагається впровадити безготівкову оплату в маршрутках. Ми пояснювали, чому це не вдається.

Із кінця жовтня 2022 року оплата карткою працює на всіх видах комунального громадського транспорту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі