Мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію про введення безготівкової оплати в маршрутках, повідомляють в ініціативі «Пасажири Києва».

Петиція набрала потрібну для розгляду кількість голосів у грудні 2022 року. «Безготівкову оплату запровадили всюди, крім маршруток. Пропоную вже закрити цей пункт в усіх видах громадського транспорту», – пише автор петиції.

Проте петицію в Київраді не підтримали, а у відповідь написали, що для того, щоб ввести безготівкову оплату в маршрутках приватних перевізників, їх потрібно підключити до загальної системи АСОП (автоматизована система обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності).

Зараз із приватними перевізниками йдуть перемовини щодо підключення до АСОП, додали в Київраді. Проте саме на користь приватних перевізників і відкладається рішення про повний перехід на безготівкову систему оплати в громадському транспорті, вважають в ініціативі «Пасажири Києва».

«І передусім причина цього – багатомільярдні обсяги готівки, яка ніде не обліковується. Приватні перевізники будуть щосили й надалі створювати супротив введенню безготівкових розрахунків, оскільки тоді будуть зрозумілі обсяги надприбутків і не буде можливості маніпулювати нібито збитковістю перевезень і потребою підвищувати тарифи на проїзд», – додають «Пасажири Києва».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Оплата банківською карткою працює на всіх видах і маршрутах громадського транспорту з 26 жовтня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі