На першому маршруті приватного перевізника почали працювати валідатори, повідомляє портал міського транспорту AllTransUa.

Валідатори почали працювати 23 травня на маршруті №444 (від станції метро «Виставковий центр» до вулиці Метрологічної) в тестовому режимі. Цей маршрут обслуговує ТОВ «Союз-Авто».

Списання коштів відбувається з гаманця транспортної карти. Також можна розрахуватися за проїзд «Карткою киянина». Щоб заплатити, треба прикласти банківську картку з PayPass або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора.

Це вже третій перевізник, який підтримує електронний квиток від застосунку «Київ Цифровий», але перший із приватних. У «Києві Цифровому» анонсують, що незабаром кількість маршрутів збільшиться.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Тестувати безконтактний розрахунок у міській електричні почали на початку січня 2023 року. З кінця березня в «Києві Цифровому» можна придбати QR-квитки на електричку.

Із кінця жовтня 2022 року, оплата карткою працює на всіх видах комунального громадського транспорту.


Наприкінці грудня 2022 року петиція про введення безготівкової оплати в маршрутках набрала потрібні голоси, але в Київраді петицію не підтримали. Загалом Київ уже протягом п’яти років намагається впровадити безготівкову оплату в маршрутках. Ми пояснювали, чому це не вдається.

У Києві будуть тестувати електронний квиток у маршрутках, відповіли в комунальному підприємстві «ГІОЦ» наприкінці травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі