Міністерство оборони України й турецька компанія Baykar Makina уклали договір про створення в Україні сервісного центру з ремонту й обслуговування безпілотних літальних апаратів, пишуть у пресслужбі Міноборони.

Це зробили для розвитку угоди між урядами України й Турецької Республіки про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційній і космічній галузях, яка набула чинності 23 січня 2023 року, зазначили в міністерстві.

Центр створять найближчим часом, кажуть у Мінобороні.

«Ми рухаємося вперед, і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників. Цей спільний проєкт закладе основу нашої системної роботи, створить робочі місця в Україні», – повідомив держсекретар Міноборони України Костянтин Ващенко.

У серпні 2022 року «Повернись живим» і турецька компанія з виробництва безпілотників Baykar підписали в Стамбулі меморандум про партнерство.

   

У липні Український безпілотний авіаційний комплекс Sirkо запустили в серійне виробництво. 

   

У липні уряд дав старт масовому виробництву боєприпасів для БПЛА в Україні. Постанова, яку ухвалив уряд, скасує більшість бюрократичних процесів і спростить виробництво, закупівлю й постачання боєприпасів в Україні.

   

The Village Україна вже розповідали про українських виробників дронів, зокрема «Аеророзвідку», яка створює дрони R18, і «найдешевші й найтихіші» ударні БПЛА Punisher.