Український безпілотний авіаційний комплекс Sirkо запустили в серійне виробництво, сказав голова наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist» Ігор Криничко, пише «Укрінформ».

Розробникам удалося налагодити звʼязки з виробниками потрібного комплектування – не лише китайськими, а й ізраїльськими, канадськими, тайванськими й з інших країн.

Наразі не йдеться про держзакупівлю безпілотників, їх купують для військових за волонтерські кошти. Протягом червня оборонці отримали майже сотню комплексів. Водночас потужності виробника дозволяють робити 800–1000 на місяць, сказав Криничко.

За його словами, відгуки від українських захисників отримали з Куп’янського напрямку, Херсонщини, Миколаївської області.

Після вдосконалення компанія-розробник представить другу версію безпілотника.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні уряд дав старт масовому виробництву боєприпасів для БПЛА в Україні. Постанова, яку ухвалив уряд, скасує більшість бюрократичних процесів і спростить виробництво, закупівлю й постачання боєприпасів в Україні.


The Village Україна вже розповідали про українських виробників дронів, зокрема «Аеророзвідку», яка створює дрони R18, і «найдешевші й найтихіші» ударні БПЛА Punisher.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі