Уряд дав старт масовому виробництву боєприпасів для БПЛА в Україні, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Постанова, яку ухвалив уряд, скасує більшість бюрократичних процесів і спростить виробництво, закупівлю й постачання боєприпасів в Україні. Це значить, що сили оборони України забезпечуватимуть технікою швидше. «Очікуємо, що кількість виробників зросте в рази», – кажуть у Мінцифри.

Раніше нові виробники майже не заходили на цей ринок, а щоб допустити боєприпаси до експлуатації, необхідно було витратити близько року: зібрати документи, отримати ліцензії та пройти перевірки, каже очільник Мінцифри Федоров.

Міністр оборони України Олексій Резніков раніше розповідав, що для поставлення на озброєння нового зразка БПЛА потрібно не більше трьох тижнів. За його словами, раніше ця процедура займала до двох років.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Восени 2022 року в українській армії спростили введення військової техніки в експлуатацію й укладання контрактів. Крім того, уряд «створив умови» для стимулювання бізнесу у сфері виробництва БПЛА, кажуть у Кабміні.

У березні 2023-го Кабмін підтримав постанову про масове виробництво дронів і розвиток ринку БПЛА в Україні. Це спростить бюрократичні процедури для створення й постачання вітчизняних безпілотників на фронт, а також допоможе в розвитку українського military-tech сегменту.


The Village Україна вже розповідали про українських виробників дронів, зокрема «Аеророзвідку, яка створює дрони R18, і «найдешевші та найтихіші» ударні БПЛА Punisher.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Мінцифри