«Повернись живим» і турецька компанія з виробництва безпілотників Baykar підписали в Стамбулі меморандум про партнерство, повідомляють у фонді.

Усі деталі майбутньої взаємодії наразі не розкривають, але партнери «дійшли згоди щодо впровадження міжнародних стандартів для розвитку співробітництва й залучення інших представників до такої співпраці».

«Нам є, що одне одному дати в цій співпраці, ми впевнені в тому, що спільними зусиллями вийдемо на нові горизонти передусім демонстрації людяності й перемоги України»,  вважає директор компанії Baykar Халук Байрактар.

«Як інституція, ми усвідомлюємо, що російсько-українська війна, на жаль, не закінчиться завтра, й тому націлені на послідовну «роботу в довгу». 24 лютого все змінило, і ми прокинулися в новій реальності навколо. Віднині не лише держава є гравцем на міжнародному рівні озброєння країни, але й фонди, як-от наш. І ми готові до цього долучатися й надавати плече підтримки державі, зокрема, виробами військового призначення»,  прокоментував директор фонду Тарас Чмут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Турецька компанія Baykar з 2000 року займається виробництвом БПЛА. Але з моменту заснування в 1986-му підприємство концентрувалося на виробництві автомобільних запчастин. Згодом цей напрям витіснило конструювання безпілотних авіаційних комплексів. Компанія відома, зокрема, ударними безпілотниками, як-от Bayraktar TB2 і Bayraktar Akinci.

Фонд «Повернись живим» придбав і доставив в Україну комплекс Bayraktar TB2, загальною вартістю більше 16,5 мільйона, а також купив 20 безпілотників PD-2 із пересувними наземними станціями, загальною вартістю приблизно 8,5 мільйона доларів.

Також «Повернись живим» став першим в Україні благодійним фондом, який отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі