Поліція відкрила кримінальну справу щодо будівництва паркінгу на Оболоні, повідомили активістам ГО «Парк Прирічна» в Київській міській прокуратурі.

Провадження стосується «сумнівної передачі» Київрадою земельної ділянки КП «Житлоінвестбуд-УКБ» для будівництва паркінгу на гідротехнічній споруді цивільного захисту від підтоплень і рекреаційній зоні на Оболоні. Досудове розслідування здійснює Оболонське управління поліції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці березня 2023 року стало відомо, що на вулиці Прирічній хочуть збудувати мегапаркінг. Для цього з місцевого бюджету виділять 120 мільйонів гривень. Ділянка, де хочуть вести будівництво, для цього не призначена: ця територія постійно підтоплена.

Активісти закликали зберегти рекреаційну зону на Оболоні й зареєстрували петицію, однак у КМДА запевнили, що будівництво паркінгу потрібне. Пізніше мурал із зображенням міського голови Києва Віталія Кличка» створила на Оболоні громадська організація «Парк Прирічна». Ось 10 ідей для Кличка, на що краще витратити 120 мільйонів гривень замість паркінгу на Оболоні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: ГО «Парк Прирічна»