Пільгові умови для паркування автівок на вулиці Прирічній в Оболонському районі затвердили в КМДА. 

На паркінгу для мешканців багатоквартирних будинків пільги діятимуть у вечірній і нічний час.

Таким способом хочуть боротися з хаотичним паркуванням автомобілів, що перешкоджає вільному проїзду спеціальної техніки в разі надзвичайних ситуацій.

Земельну ділянку для будівництва паркінгу на Прирічній площею 1,6919 гектара надали КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці березня стало відомо, що на вулиці Прирічній КМДА хоче збудувати паркінг і виділить для цього з місцевого бюджету 120 мільйонів гривень. На трьох рівнях паркінгу можна буде розмістити 720 автівок, загальна площа становитиме більш як 10 тисяч м². У громадській ініціативі «Пасажири Києва» будівництво паркінгу раніше назвали «надзвичайно дорогим проєктом» і поставили його доцільність під сумнів.

Петиція проти будівництва цього паркінгу на Прирічній набрала 6000 підписів. Автор петиції закликає захистити від забудови зелену зону півострову, що біля затоки Собаче Гирло. Громадські активісти додають, що майбутній багаторівневий паркінг буде розташований у зоні регулярного підтоплення й уже назвали його «аквапаркінгом».

Крім цього, на Прирічній для будівництва паркінгу почали вирубувати здорові дерева, імовірно, щоб облаштувати проїзд до мегапаркінгу. У КМДА це заперечують і кажуть, що дерева були аварійними і їх прибрали ще в січні.

Замість паркінгу на Оболоні: 10 ідей для Кличка, на що краще витратити 120 мільйонів гривень. На ці гроші можна було би купити тролейбуси, відреставрувати історичні будівлі чи обладнати сонячні станції для лікарень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі