На всіх пляжах Одеси заборонили купатися через суттєве забруднення води, спричинене підривом Каховської ГЕС. Рішення ухвалили на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Одеської міськради.

Крім того, у місті заборонили стихійний продаж риби й морепродуктів невстановленого місця вилову поблизу ринків і ТРЦ.

Вода у морі поблизу Одеси та морепродукти можуть спричинити захворювання на гострі кишкові інфекції. Крім того, рівень солоності у морі й лиманах впав у 2,9 раза нижче норми.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Армія РФ підірвала греблю Каховської ГЕС близько третьої години ночі 6 червня. Станцію повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. У Дніпро, зокрема, потрапили щонайменше 150 тонн машинного мастила. Там вода забруднена мікробами у 28 тисяч разів більше норми. СБУ вже відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення екоциду й порушення законів і звичаїв війни. Відбудова Каховської ГЕС триватиме пʼять років, якщо працювати цілодобово, і коштуватиме від 800 мільйонів до одного мільярда доларів.


Фонд Rescue Now працює на Херсонщині з перших годин після підриву Каховської ГЕС. Розпитали керівника відділу комунікацій фонду Олександра Мосяко про роботу в епіцентрі небезпеки та безпорадність світових гуманітарних місій у реаліях сучасності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі