Містян запрошують на толоку, під час якої висаджуватимуть дерева на вулиці Прирічній, що на Оболоні, пише ГО «Парк Прирічна».

Дерева висаджуватимуть замість спиляних на ділянці, де КМДА хоче будувати трирівневий паркінг. Натомість громада збирається облаштувати на цій території парк.

Фото: «Парк Прирічна»

Дерева планували висадити ще 15 квітня, але через підтоплення толоку перенесли.

Висадження запланували на 27 травня, початок – о 9:30. Учасників збиратимуть на вулиці Прирічний, біля магазину «АТБ». Із собою можна приносити бутелі для води й лопати.

Дерева, які висаджуватимуть на ділянці, будуть у спеціальних горщиках із ґрунтом і розвиненою кореневою системою, відзначають організатори.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці березня стало відомо, що на вулиці Прирічній КМДА хоче збудувати трирівневий паркінг на 720 автівок і виділить для цього з місцевого бюджету 120 мільйонів гривень. У громадській ініціативі «Пасажири Києва» будівництво паркінгу раніше назвали «надзвичайно дорогим проєктом» і поставили його доцільність під сумнів.

Активісти додають, що майбутній багаторівневий паркінг буде розташований у зоні регулярного підтоплення й уже назвали його «аквапаркінгом».

Візуалізація: КМДА

Крім цього, навесні на вулиці Прирічній незаконно вирубали здорові дерева, імовірно, щоб облаштувати проїзд до мегапаркінгу. У КМДА це заперечили й заявили, що дерева були аварійними і їх прибрали ще в січні.

Фото: «Парк Прирічна»

Попри те, що петиція проти будівництва паркінгу набрала необхідні 6 тисяч голосів, голова КМДА Кличко відмовлятися від проєкту не планує. Ба більше, він вважає, що «є гостра потреба» в таких паркінгах і в інших районах Києва, а отже, місто їх будуватиме.

Разом із фахівцями й громадськими активістами ми зібрали десять варіантів, як Київ може використати бюджетні 120 мільйонів гривень із більшою користю для містян.


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: парк «Прирічна»