Українська студія ZikZak Architects показала завершений проєкт реконструкції школи для українських дітей у передмісті Варшави. Редизайн розробили для компанії Study.ua, ремонтні роботи планують завершити до вересня 2023-го.

Команда архітекторів запропонувала мінімалістичний дизайн, базований на світлих відтінках і дерев'яних елементах. Основними кольорами обрали кремовий та зелений.

Найефектнішими приміщеннями називають рецепцію та івент-хол. За дизайнерським задумом, вони імітують «затишну галявину на узліссі».

У транзитній зоні, що веде від рецепції, попронують розташувати бібліотеку, ігровий простір і шкільний магазин.

Івент-хол мультифункціональний, він призначений для виступів, зустрічей, відпочинку та спілкування дітей, кажуть архітектори. Акцент зали – колона із нашаруванням кіл біля стелі, що символізують крону дерева.

«Пуфи під колоною можна рухати, будувати з них конструкції – це цікаво дітям», – розповідає команда.

Класи будуть різнитися за розмірами й конфігурацією. Дизайн навчальних кімнат відрізнятиметься від івент-холу й транзитної зони, аби діти могли цілком перефокусуватися на навчання, опинившись у відмінному середовищі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше у ZikZak розповідали, що дизайн інтерʼєру, над яким вони працюють, безпосередньо впливатиме на ефективність навчання й зацікавленість школярів.

Студія також розробила проєкт модульної школи Revival – рішення для пошкоджених або зовсім зруйнованих внаслідок війни навчальних закладів у містах і селах України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: ZikZak Architects