Станції моніторингу якості повітря від «ЛУН Місто» навесні 2023-го запустять у ще трьох містах на заході України: Івано-Франківську, Тернополі й Ужгороді.

Прилади вимріюють концентрацію наддрібних частинок у повітрі, температуру, вологість і тиск, через що містяни зможуть мати оперативну інформацію про забрудненість повітря через автомобільні викиди чи пожежі.

Станції нададуть містам безплатно. Тепер мешканці цих трьох міст можуть подати заявку на встановлення станції в себе.

Заявку розглянуть, якщо локація підходить за усіма критеріями «ЛУН Місто». Станція має покривати все місто, а тому перевагу надаватимуть тим районам, де датчики поки що відсутні.

Слідкувати за показниками повітря в реальному часі можна на інтерактивній карті в Telegram, Viber або в застосунку «ЛУН Місто».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Команда «ЛУН Місто Air» вже має мережі станцій якості повітря в Києві, Львові, Одесі, Чернівцях і Хмельницькому. Станції розробили спільно з науковцями Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


На мапі «ЛУН Місто» можна моніторити тимчасове житло на Київщині, якість повітря в шістьох містах України, масштаби руйнування новобудов у Бучі, Ірпені й Гостомелі, становище ринку нових ЖК, ціни на пальне на АЗС Києва й навіть результати ЗНО. Також можна перевірити, які заклади мають автономне живлення й працюють навіть під час загальних відключень світла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі