Пішохідну зону біля Бессарабського ринку збираються ліквідувати, вважає ініціатива «Пасажири Києва».

За словами активістів, це ініціатива директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора, який нібито вже дав комунальному підприємству усне розпорядження щодо розроблення нової схеми організації дорожнього руху.

«Ця схема вже розроблена, залишився лише підпис Кандибора, а потім – реалізація. Тобто вже не за горами», – зазначають в ініціативі.

«Пасажири Києва» переконують, що це рішення має повернути автомобільний рух на ділянці, а також дозволить організувати паркомісця вздовж тротуарів. Утім, активісти запевнили, що планують писати скарги «в усі відповідні органи» й звертатися до депутатів Київради.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У листопаді 2021 року Бессарабський проїзд у Києві зробили пішохідним. Проїзд ринком й «Ареною» звільнили від автомобілів і встановили там обмежувальні стовпчики. Розпитали місцеві бізнеси й транспортних експертів про переваги пішохідної Бессарабки.


У грудні 2022-го на Бессарабці поставили ялинку з протитанкового їжака. Це частина нової виставки номінантів на премію PAC «Обʼєднані» в PinchukArtCentre.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Пасажири Києва»