Проїзд на Бессарабці між ринком й «Ареною» звільнили від автомобілів і зробили там пішохідну зону, повідомляє колишній заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Зараз там встановлюють обмеження зі сторони бульвару Шевченка.

Відтепер рух автотранспорту від бульвару Шевченка до вулиці Басейної можливий лише через вулиці Велику Васильківську та Павла Скоропадського.

Однак на вулиці Басейній, від вулиць Павла Скоропадського до Бессарабської площі, створили додаткову паркувальну зону.

Проїзд із боку Басейної відкриватимуть у нічний час для роботи комунальників.

Пішохідну зону облаштували в межах впровадження комплексної схеми організації дорожнього руху на Бессарабській площі, вулиці Басейній і Крутому узвозі.


У 2018 році тодішній заступник голови КМДА Дмитро Давтян повідомив, що пішохідну зону планують продовжити з Хрещатика до Бессарабської площі. За його словами, проєкт мали втілити після створення пішохідного Подолу.

У вересні 2020 року представили проєкт оновленої Бессарабської площі, який розробили на курсі «Урбан дизайн» у Projector. Запропонували зробити площу пішохідною, частково відкрити підземний ТРЦ та відновити через площу лінію трамвая.

У березні 2021 року депутати фракції «Голос» запропонували зробити пішохідну зону біля Бессарабської площі на постійній основі або на вихідні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Андрій Кулібаба