У Львові, у приміщенні хостелу, відкрили прихисток для переселенців «Безпечне місце». Там забезпечують тимчасовим житлом і безоплатним харчуванням, пише команда проєкту.

У шелтері можуть проживати як жінки, так і чоловіки, а також сім’ї з дітьми. Житло надають тимчасово, щонайбільше на 14 днів.

Для загального користування є пральня, сушарка, холодильник, мікрохвильовка й посудомийна машина. Також у шелтері безперебійне електропостання й інтернет.

Кожна кімната обладнана ліжком і шафою, є постіль і рушники.

Окрім житла й харчування, у шелтері надають юридичну й психологічну допомогу. Також запустили інформаційний хаб, де проводять лекції й майстер-класи.

Щоб подати заявку на проживання, потрібно зареєструватися за цим посиланням. Прихисток розташований на вулиці Соломії Крушельницької, 3.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також у Львові запустили простір для внутрішньо переміщених українців Urban Camp від команди Street Culture & Urban Reform, яка раніше відкрила урбан-парки в Харкові й Києві.


У Закарпатській області для переселенців відкрили соціальний хостел «Хуст Хостел», для цього реконструювали стару будівлю готелю.


Ми також розповідали про шість шелтерів для переселенців, які будуються, і куди ще можна подати заявки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі