Демократичний комплекс «Хуст Хостел» запустили в місті Хуст у Закарпатській області, пише співзасновник Євген Лавренюк. Мета проєкту – забезпечити житлом вимушених переселенців.

«Хуст Хостел» на Закарпатті відкритий! Більше 150 місць. Дві третини ще вільні», – пише Лавренюк, який запустив проєкт із Ігорем Фарберовим, із яким він розвиває мережу Dream Family (Dream Hostel, Druzi Cafe).

«Ми встановили мінімальну плату за проживання в нашому хостелі, 150 грн на добу за довгострокового проживання. Ми не отримуємо прибуток, але це дає нам змогу покривати операційні витрати: зарплати, комунальні платежі, технічне обслуговування, пральню, податки та частково повертати вкладення донорів в ремонт», – пояснюють в команді.

Комплекс запустили в стислі терміни після початку вторгнення рф, реконструювавши стару будівлю готелю в Хусті.

«Ми маємо чотири типи номерів на двох, чотирьох і шістьох гостей, новеньку функціональну кухню, зони для відпочинку і роботи. Тут малюки мають місце де грати, а хвостики можуть безтурботно спати у ліжку зі своїми господарями», – розповідають в закладі.

Вартість –150 гривень за добу за умови бронювання на тиждень або більше.

«Завдяки донорській допомозі зараз маємо можливість дати всім дітям до 12 років проживання безкоштовно! Пропозиція діє на перші тижні, далі залежить від обягів донорської допомоги в майбутньому», – додає співзасновник Лавренюк. Підтримати проєкт можна за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі