У Києві завершили ремонт будинку у Святошинському районі, що біля «Житомирської», на вулиці Чорнобильській, повідомляють у КМДА. Цей будинок постраждав від російських обстрілів в середині березня.

Це 16-поверхівка, яка має 126 квартир. Унаслідок потрапляння російської ракети 64 помешкання вигоріли повністю, 62 постраждали частково. Експертиза виявила, що несучі конструкції будівлі не пошкоджені, тому будинок можна відновити.

Відновлення почали на початку літа й хотіли завершити в листопаді. Зараз туди вже можуть повертатися мешканці.

Там підсилили залізобетонні конструкції, відновили вхід до будинку, проклали нові електричні й сантехнічні мережі, привели до ладу квартири й місця загального користування. На фасаді виконали герметизацію швів й утеплення мінеральною ватою, встановили вибиті вікна. Крім того, замінили перегородки сантехнічних приміщень, ліфти, дах.

Такий вигляд мав будинок до відновлення

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


15 березня уламки російського снаряда влучили в будинок на Чорнобильській вулиці, 9–А. Унаслідок цього загинули четверо людей.


Улітку місто почало відновлювальні роботи житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань. Уже відновили будинки на вулиці Ірпінській і проспекті Свободи, відновлення триває.


Загалом у Києві зазнали пошкоджень більше 678 будівель. Це понад 350 житлових будинків, 77 закладів освіти, 80 об’єктів житлово-комунального господарства, 25 об’єктів транспортної інфраструктури, 26 – охорони здоров’я.

На відновлювальні роботи Київ виділив із резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень, ще 200 мільйонів виділив уряд.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі