У Києві вже почали відновлювати 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань унаслідок російських ракетних обстрілів, пише КМДА.

Роботи тривають у будинках на вулицях Чорнобильській (Святошинський район), Богатирській (Оболонь), Крушельницької (Осокорки), Гаврилишина (Шулявка), Ірпінській (Академмістечко), а також на поспектах Свободи й Лобановського.

Ремонтні роботи в пошкодженому будинку на вулиці Богатирській. Фото: КМДА

Загалом у Києві через обстріли пошкоджено більше 640 будівель, із них 196 – житлові будинки.

До початку опалювального сезону місто планує завершити роботи на першочергових 360 об’єктах. На це виділили майже 600 мільйонів гривень із міського бюджету, і ще 200 мільйонів надав уряд.

Наскільки сильно постраждали будинки і як їх відновлюватимуть

У багатоквартирному 9-поверховому житловому будинку на вулиці Богатирській (Оболонь) зі 144 квартир пошкоджені 100, тобто 70% житлового фонду. Через ракетний удар були повністю зруйновані стінові панелі сходових клітин, ліфтова шахта, частково зруйновані сходи та сходові майданчики, перегородки, вибиті вікна. У будинку почали замінювати вікна, утеплювати фасад, також здійснюють демонтаж зруйнованих залізобетонних конструкцій і влаштовують нові підсилення конструкцій, очищують стіни від нагару.

У 16-поверховому житловому будинку на вулиці Чорнобильській (Святошинський район) 126 квартир, із яких 64 помешкання вигоріли повністю та 62 постраждали частково. Несучі конструкції будівлі не були пошкоджені. Усі пошкоджені конструкції замінять або відремонтують, також будинок утеплять.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Для відновлення будинку на Лобановського доведеться розбирати верхні поверхи, які нависають над діркою від влучання російської ракети.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: КМДА