У Києві триває відновлення будинків на вулиці Чорнобильській, 9А, і на проспекті Валерія Лобановського, 6А, пошкоджених російськими ракетами, повідомляє КМДА.

Будинок на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі (біля метро «Житомирська») почали відновлювати на початку літа. Це 16-поверховий будинок на 126 квартир, що постраждав 15 березня. 64 помешкання вигоріли повністю, 62 частково, але несучі конструкції будівлі не були пошкоджені.

За словами міського голови Віталія Кличка, там уже підсилили залізобетонні конструкції, відновили вхід до будинку, проклали нові електричні й сантехнічні мережі, привели до ладу квартири й місця загального користування.

На фасаді виконують герметизацію швів й утеплення мінеральною ватою, встановили 80% вікон.

Роботи планують завершити за два місяці, тобто в листопаді 2022 року.

Будинок на проспекті Лобановського, у який російська ракета влучила 26 лютого, планують відновити вже навесні 2023 року. У будинку з 126 квартир постраждали 16 помешкань.

На об’єкті вже демонтували покрівлю, частину монолітного залізобетонного каркасу, відновили роботу двох ліфтів. Тривають роботи з влаштування монолітного залізобетонного каркаса будинку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Через ракетні обстріли в Києві, за даними КМДА, пошкоджені понад 640 інфраструктурних об’єктів і житлових будинків.

Першочергово збираються відновити 360 об’єктів. Серед них – 52 заклади освіти, 15 об’єктів охорони здоров’я, пʼять закладів соціального захисту, 89 об’єктів житлово-комунального господарства, 12 закладів культури, 196 житлових будинків й одну адміністративну будівлю.

На відновлювальні роботи місто виділило з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень, ще 200 мільйонів виділив уряд.

Улітку місто почало відновлювальні роботи 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань.

Ми запитували в мешканців і бізнесу із будинку на Лобановського, 6А, про те, як відбувається відновлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА