У Києві завершують ремонт у багатоповерхівках, найбільш пошкоджених російськими обстрілами, повідомляє пресслужба мера Віталія Кличка.

Зокрема, у будинку на проспекті Свободи в Подільському районі, який постраждав у березні 2022 року, була повністю зруйнована торцева стіна, на інших з’явилися тріщини. Це п’ятиповерхівка на 74 квартири, зведена в 1963 році.

Також вибуховою хвилею й уламками були вибиті всі віконні й дверні балконні блоки. Від ударної хвилі деформувалися й місцями зруйнувалися цегляні міжквартирні та міжкімнатні перегородки в усіх житлових під’їздах. Пошкоджень зазнали й інженерні мережі. Загалом була зруйнована конструкція даху й покрівля на площі 50–60%.

У цьому будинку, за словами міської влади, повністю відремонтували й утеплили фасад, відновили інженерні мережі й майже завершили «соціальний ремонт квартир і місць загального користування».

До кінця 2022 року обіцяють завершити ремонт у трьох будинках, розташованих поруч (на проспекті Свободи й вулиці Межовій), що також зазнали ушкоджень від вибухової хвилі. Наразі ремонтують та утеплюють фасад і роблять часткові ремонти в деяких квартирах.

у будинку на вулиці Ірпінській, що також зазнав пошкоджень у березні 2022 року через потрапляння у двір уламку російської ракети, сталися аварійні руйнування частини конструкцій. Це десятиповерхівка 1989 року будівництва. У будинку, зокрема, був частково пошкоджений фасад, вікна, покрівля й входи до двох під’їздів, загорілися окремі квартири. Крім того, між двома під’їздами зруйнувався деформаційний шов бетонних панелей на всю висоту будівель.

У цій багатоповерхівці відновили інженерні мережі й практично закінчили ремонти пошкоджених квартир, а також відремонтували ліфти у двох підїздах.

Роботи з відновлення також тривають у багатоповерхівках на вулицях Чорнобильській, Богатирській і на проспекті Валерія Лобановського.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На відновлювальні роботи Київ виділив із резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень, ще 200 мільйонів виділив уряд.

Улітку місто почало відновлювальні роботи житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань.

Ми запитували в мешканців і бізнесу із будинку на Лобановського, 6А, про те, як відбувається відновлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі