Ялинка на Софійській площі буде прикрашена голубами, а на її верхівці встановлять тризуб, повідомив «Суспільному» керівник компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький.

Такі самі прикраси планували й у попередньому ескізі ялинки, від якого поки що відмовилися.

Це буде штучна ялинка до 10 метрів (у попередні роки ялинка була висотою до 30 метрів). Ілюмінації на ній не буде. Серед додаткових прикрас – вертеп і дідух.

Крім того, 30 листопада відкриють мінікопію головної ялинки. Відкриття відбудеться на першому поверсі Музею історії Києва о 18:00. Копія ялинки має близько трьох метрів висоти й п’ять метрів ширини.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку листопада Віталій Кличко оголосив, що святкувати Різдво й Новий рік 2023 в Києві хочуть попри війну, однак в «обмеженому форматі».

Водночас Ігор Добруцький, президент компанії Folk Ukraine, яка зазвичай займається організацією новорічних святкувань, заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й навіть оприлюднив один із можливих ескізів.

У відповідь кияни зареєстрували петицію з проханням не ставити святкову ялинку до Нового року, бо це «недоречно». За добу вона набрала необхідні голоси.

Пізніше на сайті Київради з’явилася петиція з пропозицією встановити в Києві головну ялинку країни, однак вона досі не зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

Мер Києва Віталій Кличко в двох інтерв’ю вже зазначав, що «символічну ялинку» в Києві будуть встановлювати за кошти спонсорів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі