На Софійській площі в Києві поставлять утричі меншу ялинку без гірлянд, повідомив виданню «Вечірній Київ» голова компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький.

За його словами, попередній ескіз ялинки більше не розглядають, ці варіанти пішли в архів. Натомість встановлять штучну ялинку до 10 метрів (у попередні роки ялинка була висотою до 30 метрів). Ілюмінації на ній не буде.

Попередній ескіз ялинки

Серед додаткових прикрас – вертеп і дідух. Також планують створити малу копію ялинки, яку розмістять на першому поверсі Музею історії Києва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку листопада Віталій Кличко оголосив, що святкувати Різдво й Новий рік 2023 в Києві хочуть попри війну, однак в «обмеженому форматі». 

Водночас Ігор Добруцький, президент компанії Folk Ukraine, яка зазвичай займається організацією новорічних святкувань, заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й навіть оприлюднив один із можливих ескізів.

У відповідь кияни зареєстрували петицію з проханням не ставити святкову ялинку до Нового року, бо це «недоречно». За добу вона набрала необхідні голоси.

Пізніше на сайті Київради з’явилася петиція з пропозицією встановити в Києві головну ялинку країни, однак вона досі не зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

У відповідь на запит The Village Україна в КМДА зазначали, що остаточне рішення ухвалюватимуть наприкінці листопада. Але Кличко в двох інтерв’ю вже зазначав, що «символічну ялинку» в Києві будуть встановлювати за кошти спонсорів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна