На сайті Київради зʼявилася петиція з проханням не ставити святкову ялинку до Нового року 2023.

«Вважаю недоречним встановлювати ялинку, витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування й демонтаж. Виділенні кошти доречніше витратити на допомогу ЗСУ чи допомогу ВПО», – зазначила авторка звернення Наталія Попович.

Станом на публікацію новини петицію підписали понад тисяча киян.

Один з ескізів новорічної ялинки, яку, за словами Ігоря Добруцького, мають встановити в Києві

Водночас Надія Тутенко, директорка Global Decor (підрядної організації, яка займається декоруванням ялинки), у коментарі The Village Україна зазначила, що остаточного рішення щодо встановлення ялинки в Києві ще немає.

«Остаточного рішення від адміністрації міста щодо встановлення ялинки ще не має, тому ми не можемо щось коментувати. Прогнозуємо, що наступного тижня буде більше конкретики», – сказала вона.

UPD. У департаменті культури КМДА зазначили, що питання формату міських новорічних святкувань і монтажу головної новорічної ялинки буде вирішуватися наприкінці листопада, пише «Вечірній Київ».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Міський голова Віталій Кличко сказав, що традиційних масових святкувань до Нового року не влаштовуватимуть, але повністю відмовлятися від відзначання зимових свят не планують. Формат ще обговорюють, зокрема й можливість встановлення ялинки в центрі міста.

Водночас президент компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й це нібито підтвердив сам Кличко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі