На сайті Київради з’явилася петиція, де пропонують встановити головну ялинку за кошти меценатів, а не за бюджетні кошти.

У петиції йдеться про те, що проводити масових заходів не варто, але ялинку встановити потрібно, бо українці потребують позитивних емоцій навіть в умовах постійних обстрілів і відключень.

«Різдво й Новий рік в умовах війни – це не забаганка. Це виклик росії, яка намагається вкрасти нашу землю, нашу ідентичність, наші свята. Сьогодні не відзначати Різдво й Новий рік – це зробити подарунок терористам. Показати їм, що вони досягли своїх цілей, хоч частково. Ми не боїмося, ми віримо в нашу країну, наші Збройні сили, нашу Перемогу!» – зазначає авторка петиції.

На час публікації петицію підписали трохи більше сотні людей. Для того, щоб її розглянула Київрада, має бути 6 тисяч підписів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


8 листопада на сайті Київради з’явилася петиція проти встановлення ялинки. За добу вона набрала 6 тисяч підписів, необхідних для розгляду.


Міський голова Віталій Кличко сказав, що традиційних масових святкувань до Нового року не влаштовуватимуть, але повністю відмовлятися від відзначання зимових свят не планують. Формат ще обговорюють, зокрема й можливість встановлення ялинки в центрі міста.

Водночас президент компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й це нібито підтвердив сам Кличко. Та ще й додали ймовірні візуалізації, якою буде ялинка цього року.

Один з ескізів новорічної ялинки, яку, за словами Ігоря Добруцького, мають встановити в Києві

Також Надія Тутенко, директорка Global Decor (підрядної організації, яка займається декоруванням ялинки), у коментарі The Village Україна зазначила, що остаточного рішення щодо встановлення ялинки в Києві ще немає. А у департаменті культури КМДА сказали, що питання формату міських новорічних святкувань і монтажу головної новорічної ялинки буде вирішуватися наприкінці листопада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі