Температура в будинках українців має бути вище за 16°C, заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв в інтерв’ю «ЕП».

За його словами, система централізованого теплопостачання міста спроєктована й сконструйована так, що менше певних показників давати не може: «Думаю, температура буде десь 18 градусів», – тобто у межах чинних нормативів.

Він також розповів, що в разі підвищення температури повітря Київ не зможе вимкнути опалення, як це роблять у Львові:

«Київська система не гнучка, вона інертна. Нам на повноцінне підключення опалення потрібно десять діб. Тому вмикати-вимикати ми не можемо».

Наразі до теплопостачання підключили вже третину будинків у Києві. За словами Пантелеєва, місто орієнтується на показники минулого року, можливі відхилення в межах одного градуса.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві з 20 жовтня повноцінно стартував опалювальний сезон. Заклади соціальної сфери (лікарні, школи, дитсадки) почали підключати до опалення ще 7 жовтня.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль попереджав, що зима «буде важкою». Зазначалося, що мінімально допустиму температуру в будинках знизять до 16°C (до цього було 18°C).

Редакція The Village Україна також питала в Петра Пантелеєва, чи готовий Київ до позаштатних ситуацій у разі ударів РФ по енергетичних об’єктах і якими речами треба запастися киянам у разі вимкнення світла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі