«Укренерго» запровадив відключення електроенергії в Києві й області для уникнення аварій, повідомляє ДТЕК.

Відключення триватиме для кожного клієнта не більше, ніж чотири години. «Однак вони можуть повторитися для деяких споживачів протягом доби через 8 годин, якщо «Укренерго» не скасує застосування стабілізаційних відключень». Наприклад, якщо ваш будинок відключався з 8:00 до 12:00, то, якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 20:00 до 24:00.

О четвертій та п’ятій ранку в ДТЕК повідомили, що світло вже ввімкнули. Але протягом доби можуть знову відключати, якщо в цьому буде потреба. Список вулиць, котрих може стосуватися таке відключення, розміщений на сайті й соцмережах ДТЕК Київські електромережі.

Також переглянути, коли вашу вулицю можуть відключити від електроенергії, можна тут

«Віялові» відключення електроенергії будуть вводитися по всій території України. Інформації про графік відключень по областях ще немає, але інформацію можна дізнаватись у місцевих постачальників, кажуть у ДТЕК. Тут усі контакти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Сьогодні, 20 жовтня, по всій Україні вводитимуть «віялові» відключення електроенергії. Українців наполегливо просять з 7:00 по 23:00 обмежити користування електроприладами, щоб допомогти Україні відновити енергомережі.


Під час ракетної атаки 10 жовтня росіяни уражали енергетичну інфраструктуру України. Під приціл потрапили енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра та Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житомирщини, Кіровоградщини, увесь південь. За два дні масованих обстрілів Росія вразила 30% енергетичної інфраструктури України.

Через руйнування інфраструктури оператори вимушено обмежували постачання електроенергії в низці регіонів, як-от: у Києві й Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській і Сумській областях. Але зараз обмеження стосуються всіх областей України.


Ми розповідали, як краще економити і що треба відключати. Читайте за посиланням. А також говорити про те, чому застосовують «віялові» відключення, що буде, якщо цього не робити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі