Киян «наполегливо просять» більше заощаджувати світло й воду. «Київ на сьогодні економить лише 7% з 30% необхідних»,  кажуть у КМВА. 

Щоб не було віялових відключень, киян просять обмежити роботу енергомістких приладів із 6:00 до 9:00 та від 17:00 до 23:00. Рекомедують у цей час вимкнути електроплиту, бойлери, електричну теплу підлога, посудомийну машину, мікрохвильовку, обігрівачі, кондиціонери й пральні машини. 

Ось скільки електроенергії споживають ці прилади:

Укренерго

Користуватися пральною машинкою й обігрівачем краще з 23:00 до 6:00, рекомендують в «Укренерго». А прасувати чи готувати можна з 9:00 до 17:00.

Також окремо звернулися до бізнесу. «Вимикайте вивіски, підсвітку, не залишайте ввімкненими освітлення в приміщеннях на ніч й ілюмінацію».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час ракетної атаки 10 жовтня росіяни уражали енергетичну інфраструктуру України. Під приціл потрапили енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра та Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житомирщини, Кіровоградщини, увесь південь. За два дні масованих обстрілів Росія вразила 30% енергетичної інфраструктури України.

Через руйнування інфраструктури оператори вимушено обмежували постачання електроенергії в низці регіонів, як-от: у Києві й Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській і Сумській областях.

Ексдиректорка з комунікацій ДТЕК Ірина Мілютіна пояснила, чому застосовують «віялові» відключення, що буде, якщо цього не робити, і чи обов’язково обмежувати постачання споживачам у Києві.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що відбувається з українською енергосистемою й до чого населенню варто готуватися взимку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі