Київський обласний центр громадського здоров’я формує резервні списки охочих вакцинуватися від COVID-19 залишковими дозами вакцини.

Скористатися цим механізмом запису поза чергою можуть усі лікарі, лідери думки, громадські та культурні діячі, спортсмени, лідери релігійних спільнот, які згодні публічно отримати щеплення та проживають у Київській області.

Щоб зареєструватися на вакцинацію, потрібно заповнити Google-форму:

Блогерка й учасниця бойових дій Олена Білозерська розповіла про те, як їй уже вдалося вакцинуватися поза чергою. За її словами, вона написала на сторінку Київського обласного центру громадського здоров’я у Facebook з питанням про те, як можна отримати щеплення поза чергою, вказавши, що вона є публічною людиною.

«Мені дуже швидко перетелефонували й запросили приїхати протягом години на Багговутівську, 1. Це Київська обласна лікарня, – розповіла вона. – Там усередині було трохи менше 20 людей якраз на два флакони, бо в одному флаконі 10 доз. Усі ці люди були працівниками трьох різних київських лікарень (їх так і викликали групами, за місцем роботи). Не медпрацівників було двоє – я і чоловік однієї лікарки з тієї групи. Дали заповнити анкету: особисті дані, попередні щеплення, наявність алергій і хронічних захворювань тощо».

Після цього їй ввели першу дозу препарату Covishield.


Кампанія з вакцинації в Україні стартувала 24 лютого. Поки що щеплення роблять Covishield, 500 000 доз якої доставили в лютому. У першій хвилі щеплення мають робити медикам, що працюють із хворими на COVID-19, і військовим на Донбасі.

Але через те, що частину препарату лікарям доводилося утилізувати, МОЗ дозволило використовувати залишки вакцини для щеплень громадським діячам.

Щеплення вакциною Covishield уже зробили президенту Володимиру Зеленському та міністру охорони здоров’я Максиму Степанову, співачці Руслані Лижичко, телеведучому Олександру Педану.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі