Співачка Руслана Лижичко, телеведучий Олександр Педан, чемпіон світу зі стронгмену Сергій Конюшок і ведуча програми «Право на владу» Наталія Мосейчук отримали щеплення від COVID-19 в прямому ефірі на каналі 1+1.

Співачка Руслана Лижичко

«Я навіть не відчув. Насправді респект пані Наталі (медсестрі, яка робила щеплення – ред.), вона ставить уколи так, що ти не відчуваєш», – сказав Педан після того, як йому зробили щеплення.

Телеведучий Олександр Педан

«Я додам щодо важливості вакцинування для спортивної громадськості: не завжди імунітет від вірусів залежить від фізичної форми. Здебільшого навіть для силових атлетів і для спортсменів-професіоналів я можу сказати як спортивний фізіолог, навпаки, пікова форма – це зниження імунітету. Тому вакцинація для спортсменів і фітнес-ентузіастів дуже важлива», – сказав Сергій Конюшок під час вакцинування.

Чемпіон світу, стронгмен Сергій Конюшок

Також в ефірі програми вакцину ввели медикам – інфекціоністці Катерині Булавіновій і президенту Асоціації анестезіологів України Сергію Дуброву.

Щеплення робили вакциною Covishield (Oxford-AstraZeneca) виробника Serum Institute India.


Кампанія з вакцинації в Україні стартувала 24 лютого. Поки що щеплення роблять Covishield, 500 000 доз якої доставили в лютому. У першій хвилі щеплення мають робити медикам, що працюють із хворими на COVID-19, і військовим на Донбасі.

Але через те, що частину препарату лікарям доводилося утилізувати, МОЗ дозволило використовувати залишки вакцини для щеплень громадським діячам. 

Щеплення вакциною Covishield уже зробили президенту Володимиру Зеленському та міністру охорони здоров’я Максиму Степанову. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі