The Village Україна розповідає про мейкап-тренди цієї весни та пояснює, як відтворити такий макіяж у домашніх умовах.

Різнокольоровий макіяж очей


Якщо ви користуєтеся палетками тіней, то, ймовірно, помічали за собою звичку уникати кількох – часто найяскравіших – відтінків. Весна – нагода нарешті застосувати неходові кольори та поєднати одразу кілька відтінків в одному образі. Для макіяжу в техніці колорблокінг використовуйте контрастні кольори – приміром, помаранчевий і синій, як на показі Oscar de la Renta. Вдалі кольорові комбо та техніки шукайте в мистецтві: наприклад, в абстрактному живописі, як робить візажистка Ерін Парсонc, або у виробах із муранського скла, як Фара Хоміді, авторка артмейкапу для Salvatore Ferragamo.

Залиште пензлі для стриманих образів і спробуйте виконати макіяж руками. Зробіть кілька розмашистих мазків кольоровими тінями – на верхніх і нижніх повіках, ближче до скронь або навіть на бровах.

Тим, хто не готовий до сміливих експериментів, але хоче спробувати щось нове, радимо почати з білого кольору. «Котячі очі», як на шоу Pamella Roland, можна намалювати за допомогою білих тіней і вологого пензлика зі скошеним кінцем, а прямі лінії, як у Джиджи Хадід на останньому показі Сhanel, – накреслити підводкою-фломастером.

Виразний чоловічий мейкап


Ми прогнозували, що 2020-й стане роком чоловічого макіяжу, але не припускали, що вже до початку весни матимемо стільки прикладів для наслідування. Серед них опинився і Папа Римський – тільки не Франциск, а Іоанн Павло ІІІ із серіалу «Новий Папа». До того, як персонажа Джона Малковича проголошують Папою, він носить екстравагантні костюми та робить гранжевий макіяж. У кількох епізодах помітно, що очі кардинала обведені чорним олівцем; контур виразний, але нечіткий – такого ефекту можна досягти, злегка розмазавши лінії ватною паличкою або спонжем. Схожий макіяж можна побачити на Юені МакГрегорі у фільмі «Хижі пташки (та фантастична Харлі Квінн)»: у деяких сценах Чорну Маску показують із густо підведеними очима.

За взірець можна взяти й макіяж Енсела Елгорта із цьогорічної церемонії вручення «Золотого Глобуса». Його мейкап із глітером у внутрішніх куточках очей хвалили, мабуть, усі глянцеві видання – від чоловічого GQ до жіночого Allure.

На окрему увагу заслуговують образи Еріка Ефьонга в серіалі «Статеве виховання». Бірюзові стрілки на нижніх повіках, які хлопець малював у третьому епізоді другого сезону, можна відтворити за допомогою такого олівця з блискітками.

Темні губи


Зазвичай темні помади асоціюються з осінньо-зимовим сезоном і ближче до весни поступаються місцем яскравим відтінкам. Утім, останні покази весняно-літніх колекцій свідчать про зміни в правилах гри. Наприклад, моделі Max Mara вийшли на подіум із блакитними тінями та помадою темно-сливового відтінку (а дехто ще й з косичками, як у Венсдей Адамс), а учасниці шоу Jil Sander – із матовими губами кольору журавлини. Своєю чергою, на показі Marques Almeida колір помади був близьким до чорного, а покриття – глянцевим.

Якщо ви боїтеся, що образ вийде занадто похмурим, обирайте бордові й винні відтінки, наносьте помаду без контурного олівця та не бійтеся додати «легковажні» акценти на кшталт рум’ян. Якщо ж, навпаки, прагнете драматичності, робіть ставку на чорні та фіолетові матові помади чи глянцеві блиски з в’язкою текстурою.

Малюнки та аплікації


Прем’єра фільму про Харлі Квінн спричинила нову хвилю захоплення цією супергероїнею. Тепер певні деталі її гриму, про який раніше згадували тільки під Гелловін, можна запозичити і для денного мейкапу. Якщо тату на обличчі – це не ваша фішка, спробуйте намалювати серце на щоці рідкою підводкою, як на останньому показі Christian Siriano. Або надихайтесь естетикою 60-х і наївними малюнками з шоу Rixo.

Якщо матимете час і бажання, спробуйте ускладнити макіяж аплікацією. Референси шукайте в інстаграмах візажистів і звітах із тижнів моди. Клеїти штучні вії на місце брів чи декорувати власні вії квітами не обов’язково – для таких експериментів уже є Instagram-маски. Натомість можете прикріпити одну чи дві стрази біля зовнішнього куточка ока, як це зробили на показі Adeam, або поекспериментувати із глітером у формі зірок, як офіційна візажистка Chanel. Щоб образ не скидався на карнавальний, витримайте баланс: нехай ця аплікація буде єдиним акцентом вашого образу.

Декоративні елементи різного розміру та форм шукайте на поличках із глітером або серед товарів для нейл-арту. Щоб аплікація протрималася довше, використовуйте клей для накладних вій або базу для блискіток. Зняти декор може бути непросто, тому дотримуйтеся таких правил. Спершу прикладіть до шкіри ватний диск, змочений в олійному засобі для демакіяжу: це допоможе розчинити клей, який тримає стрази або глітер, щоби вони легко відстали від шкіри. Потім видаліть залишки мейкапу міцелярною водою та вмийтеся звичним для вас очищувальним засобом.

Рум’яна як акцент


Дрейпінг – популярна в 70-х роках техніка, яка передбачає скульптурування обличчя рум’янами – переживає черговий злет. На тижнях моди сезону весна-літо 2020 дрейпінг різної насиченості можна було побачити на моделях Jason Wu і Tadashi Shoji. Плюс цієї техніки в тому, що кількома помахами пензлем можна змоделювати контури обличчя та помітно освіжити його колір. Для цього треба розтушувати рум’яна від яблучок щік до вилиць і скронь, рухаючись пензлем угору. Класичний дрейпінг передбачає використання двох відтінків – світлішого та темнішого, але це правило можна обійти. Якщо у вашому розпорядженні є тільки одні рум’яна, ви можете регулювати інтенсивність кольору за допомогою пензля.

Негласним амбасадором рум’ян на просторах інстаграму є Патрік Та – популярний візажист, який випускає косметику під власним брендом і співпрацює з багатьма зірковими клієнтками. Патрік любить розтушовувати рум’яна аж до повік і часто витримує образ в одному кольорі, фарбуючи губи моделей помадою в тон. Щоби повчитися майстерності в самого візажиста, дивіться його відеоурок на YouTube-каналі Sephora.

Обкладинка: Givenchy Beauty