The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Марго Дідіченко

Район:

Шевченківський

Дизайн:

Ніка Ломачевська

Площа:

56 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира розташована в житловому комплексі «Повітрофлотський квартал» на вулиці Шолуденка біля проспекту Перемоги. Це помешкання директора музичного гурту The Hardkiss Єгора Кір’янова.

Коли мені було 19 років, батьки подарували мені квартиру на проспекті Перемоги. Це була убита хрущовка на 29 квадратних метрів. У мене не горіло світло, а коли йшов дощ, усе плавало, тому що будинок стояв на повітряній подушці. Я прожив у цій квартирі 15 років.

Та кілька років тому я зламав палець на нозі. Мій друг сказав: «Єгоре, ти знаєш, чому ламають нижні кінцівки? Це означає, що ти стоїш на місці або навіть робиш кроки назад. Тому зараз треба зробити щось, чого ти хотів уже давно – і таким чином зробити крок уперед». І я подумав, що треба продати ту квартиру і переїхати в нову.

Єгор Кір’янов

директор гурту The Hardkiss

Квартира Кір’янова в новому житловому комплексі – це студія з окремою спальною кімнатою на 56 квадратних метрів. Завдяки незначному переплануванню простір зонували, виділивши вітальню, кухню, а також робоче місце і місткий балкон. За проєкт відповідала архітекторка Ніка Ломачевська.

На побажання господаря для оселі обрали стиль з використанням лофтових елементів – акцент на бетонні пілони та нейтральні кольори в оздобленні. «Адже дедалі популярнішою стає натуральність і справжність. Якщо стіни виконані з бетону, достатньо їх підкреслити», – каже дизайнерка Ломачевська.

Додає, що інтер’єр в пастельних кольорах розбавили за допомогою декоративних елементів з яскравими вкрапленнями: наприклад, портрета Девіда Бові, одного з улюблених виконавців Кір’янова.

Ще один тріб’ют Бові періоду Ziggy Stardust – іграшкова фігурка, яку власнику привіз із Азії друг. На полиці поряд – статуя Свободи з архітектурної серії LEGO, іграшка у вигляді Маленького Принца Екзюпері та персонаж мультсеріалу Adventure Time Фінн.

На полиці – твори Брета Істона Елліса, Донни Тартт, а також «Пиши сокращай» і «Мислення швидке й повільне» Даніеля Канемана. «Останнім часом почав багато читати про маркетинг і піар, перечитую і дарую Юлі [Саніній, фронтвумен The Hardkiss]», – ділиться Кір’янов.

Поруч з робочим столом – спеціально облаштоване широке підвіконня. Над підвіконням – кілька нагород господаря за найкращий менеджмент і найкращий піар від Kyiv Music Days Awards. «Спочатку ми думали винести робоче місце в спальню, але врешті вирішили облаштувати його тут, одразу біля вікна», – пояснює Кір’янов.

Більшість меблів у квартирі виконували на замовлення за ескізами українські виробники. «Вибрати щось готове дуже складно, адже простір квартири диктував свої пропорції. Був випадок із кріслом, коли візуально форма й матеріал подобалися, але розміри виявилися занадто габаритними для простору студії, тому довелося повернути», – розповідає дизайнерка. Виняток – ліжко від Interia у спальні та диван від вітчизняного виробника у студії. «Категорично не хотілося купувати IKEA, але стільці врешті придбали там», – додає Кір’янов.

У спальні виділяється неонова підсвітка, оформлена по периметру стелі. «Я спочатку був проти, але мене вмовили. Зараз уже подобається, але користуюся нею, якщо чесно, не часто», – розповідає господар. У стіну інтегрували містку шафу. Навпроти ліжка – плазмовий телевізор із PlayStation, ще більший екран – у студії. «Я більше десяти років не дивився телевізор, вперше відмовився від нього у 2004 році під час Помаранчевої революції – віддав батькам Юлі на дачу. Але зараз зручно дивитися, наприклад, Boiler Room, на великому екрані», – каже Кір’янов.

У ванній кімнаті було завдання використати простір максимально функціонально. Для цього у блок під раковиною інтегрували пральну машину та передбачили достатньо місць із нішами для зберігання побутової хімії. «Єдине, що не витримало впливу води й вологи, – це дерев’яна стільниця, її плануємо замінити найближчим часом», – визнає дизайнерка. Плитку обрали невеликого розміру від українського виробника.