The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Дизайн:

B4.TEAM

Район:

Дарницький

житловий комплекс:

«Зарічний»

кількість кімнат:

2

Площа:

67 м²

Висота стель:

3 м


Квартира розташована у житловому комплексі «Зарічний» поблизу станції метро «Славутич». Господар оселі – автор YouTube-каналу «Синдром Трушковського» Андрій Трушковський.

«Я народився і виріс на Печерську, але з часом родина переїхала на Позняки. Хотілося б повернутися у рідний район, та нові квартири там дуже дорогі», – розповідає Трушковський. Локація поблизу Південного моста привабила зручним розташуванням, а також інфраструктурою житлового комплексу.

Після перепланування двокімнатна квартира перетворилася на студію. Виграти площу вдалося завдяки відмові від балкона. Окремо виділили спальну кімнату із зоною для гардероба. «Це не смарт-квартира: тут можна і вдвох жити, і друзів прийняти», – додає Трушковський.

«Коли я затверджував проект, то розраховував, що це буде квартира для двох – для чоловіка та жінки», – розповідає власник. Утім, зараз він живе сам. Це квартира холостяка, каже Трушковський. Додає – поки не використовував в помешканні електричну плитку та духовку.

За дизайн інтер’єру відповідала студія B4.TEAM. Спершу господар обмежив бюджет ремонту сумою в 20 тисяч доларів, але врешті витратити довелося удвічі більше.  Власник каже – при розробці проекту довірився дизайнерам. «Повноцінну 3D-модель проекту я затвердив із другого разу. Урешті все вийшло так, як на візуалізації: замінили хіба що стільці та стіл», – каже господар.

Побажання у Трушковського було одне: зберегти первинний вигляд стелі, зробивши акцент на лофтові рішення. Зокрема, наполягав на використанні бетону. До прикладу, бетон поєднали з білими тонами на кухні.

У студії розташували зону для відпочинку з телевізором і диваном на замовлення від українського виробника Interia. Від цього ж виробника – подушки і текстиль у спальні. Окремі підрядники виготовляли стільці.

Напроти вікна – дві картини, які власникові подарували друзі. «Уся квартира в холодних тонах – сірий, синій, білий. Ці картини зробили її ще більш холодною», – каже Трушковський. Ще одна робота – у спальній кімнаті. Цю картину власник написав із подругою – після того як вона подарувала йому полотно та консультацію художника.

Простір для спальні вирішили зробити максимально функціональним. Рівень підлоги підняли завдяки подіуму. У нішах – простір для зберігання речей. Завдяки подіуму підкреслили краєвид із вікна на Південний міст. Найближчим часом власник планує встановити ролети. Від студії спальню відділяє рухома перегородка із металу та скла. Це один із найдорожчих елементів декору в квартирі, каже Трушковський.

Зону для гардероба господар називає невиправдано великою. «Не знаю, навіщо хлопцю-холостяку настільки великий гардероб. Не задумувався про габарити, коли затверджував проект», – визнає Трушковський.

У ванній кімнаті власник звертає увагу на душову кабіну. «Це сексуально, але, на жаль, не практично», – каже Трушковський про скляну поверхню.