The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Іван Верхо

Район:

Дарницький

Дизайн:

Олена Голуб’ятникова

Висота стель:

3 м

Площа:

56 м²


Квартира розташована у ЖК RiverStone на Дніпровській набережній. Господар помешкання – художник і графічний дизайнер Іван Верхо. При роботі з інтер’єром дизайнерка Олена Голуб’ятникова враховувала основне побажання власника – максимально ефективно використати простір і зробити його функціональним.

Однокімнатну квартиру готували під потреби однієї людини. Господар хотів мати вітальню, а також окрему спальну кімнату та майстерню. У такий спосіб 56 м² розділили на три кімнати. Окремо таким чином виділили й кухню. «Нашим завданням було по максимуму використати площу – кожен сантиметр. Але водночас зробити так, аби квартира не втратила повітря», – розповідає дизайнерка Голуб’ятникова.

Утім, від рішення зі студією вирішили відмовитися. Причина – потреба виокремити зону для кухні. Вітальню та кухню розділили перегородкою, покритою італійською керамічною плиткою. Натуральне світло у вітальні – зі спальні. Для цього між кімнатами встановили прозору перегородку від німецького виробника Raumplus.

Ефективно використати простір у компактній кухні вирішили за допомогою вертикальних шаф до стелі. «З огляду на високий рівень стелі у квартирі це було логічно», – каже Голуб’ятникова.

Схоже рішення – із шафами у квартирі. Їх вирішили інтегрувати у ніші в стінах. У такий спосіб вдалося виграти простір для зберігання речей, пояснює дизайнерка. У такий же спосіб знайшли місце й для робочого місця господаря.

Своєю чергою, колір шаф підібрали під загальний світлий тон приміщення. «Ми вирішили зробити ставку на мінімалізм: білі стіни, прості форми і дерево», – додає Голуб’ятникова.

На цьому тлі кольоровими акцентами стали картини Івана Верха. У зоні для вітальні роботу господаря розмістили над диваном від українського виробника Interia, а в спальні – над комодом напроти ліжка.