The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Будинок знаходиться у котеджному містечку «Італійський квартал», на виїзді з Києва, біля Міністерського озера. Належить Володимиру та Наталі Наконечним. Вони розглядали варіанти квартири у центральних районах Києва, але потім побачили зовнішню рекламу Італійського кварталу. Ознайомившись з пропозицією, за вихідні вирішили купувати будинок. Ремонт «з нуля» тривав близько року.


НаталІя Наконечна

«Після повного завершення ремонту у нас були бюрократичні проблеми з підключенням газу. Не могли отримати дозвіл. Але ми не хотіли нікому платити гроші, бо знали, що можемо це все самостійно вирішити. Нам пхали палки в колеса, але все одно ми свого домоглися».


Дизайн:

Наталія Наконечна

Місто:

Київ

Площа:

210 м2

Висота стель:

2,75 м

Поверх:

3

Вартість будинку:

130 000 $

Вартість ремонту:

50 000 $


Дизайном будинку займалася Наталія Наконечна, використовуючи Pinterest – складала мудборди, вивчала інші дизайни. Чоловік дав їй повну свободу робити все на власний розсуд. Усі важливі рішення вони погоджували разом. Зі самого початку Наталія та Володимир розуміли, що хочуть будинок у світлих тонах.

Третій поверх – мансардний. Це зона відпочинку. Тут знаходиться італійський камін – друга найдорожча річ у будинку. Його на третій поверх підіймало троє людей. Тут іноді влаштовуються вечірки для друзів. У перспективі на третьому поверсі також планується робочий кабінет.

Сходи – з натурального дерева, зроблені на бетонному каркасі. Це найдорожча річ у будинку – вартість: 5000$.

У спальні всі меблі зроблені на замовлення в Україні. Білі стільці з буку виконують роль тумби.

На другому поверсі також є санвузол з ванною та туалетом і дитяча кімната, але вона поки що порожня.

На першому поверсі знаходиться вітальня та кухня.


НаталІя Наконечна

«У всіх тут по суті однакові будинки, кожен собі їх по-різному проектує. Деякі на першому поверсі роблять повністю вітальню, без кухні, а кухню переносять у маленьку кімнату, яка у нас для гостей. Але ми вирішили об’єднати і зробити  кухню-студію. Це дуже вдале рішення. Коли приходять гості, ми розкладаємо стіл, ставимо додаткові стільці. Дуже зручно і щось подати, і помити посуд відразу, дістати щось з холодильника чи з бару.

Малюнок на стіні робив друг художник. Ми хотіли зробити щось пов’язане з природою. Я знайшла одну пташку, надіслала її товаришу. Він на основі цього зробив макет: дві пташки – ми з чоловіком. Є така задумка, що коли в нас будуть діти, ми можемо маленьких пташечок домальовувати. Нам подобається».


Усі меблі у вітальні також зроблені на замолення. Великий круглий розсувний стіл зробили під замовлення на Прикарпатті, тому що знайти в магазині таке рішення було проблематично.

Гостьова кімната також використовується, як особистий кабінет Наталі. У ньому вона вирішила зробити все у рожевих, білих та чорних тонах. Шпалери придбали на ринку «Юність».

Зовні є місце для паркування автомобіля. У сусідніх будинках багато дітей, для них зробили ігровий майданчик.