Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за лютий. 

Також ми висвітлювали відкриття січня, лонгліст і топ нових ресторанів року в Києві, а також найкращі 10 кав’ярень, барів і закриттів 2023 року

   

Ресторани й кафе

   

Кафе «Марія» на Павлівській

Кафе «Марія» – це заклад зі сніданками, обідами та вечерями, а також корнером зі свіжою випічкою, який відкрили в ЖК на вулиці Павлівській. Запустили кафе Сашко Боровський («Дилетант», «Дублер»), Лейла Туваклієва (Leilia Bakery), Павло Полторакін («Мінус перший», Yellow Place), Юра Радько (Leilia Bakery), а також Роман Татарський (Sophia Hotel, «Дублер», «Дилетант») і Павло Махринський. Меню готували із шефами Антоном Яцуком (су-шеф необістро Mirali) та Міралі Ділбазі. Раніше в цьому приміщенні працювало кафе «Зоря» Алекса Купера, а до того – Trattoria Zucca та мережева піцерія Celentano.

Де: вулиця Павлівська, 26/41

Instagram

Novella біля Житнього ринку

Novella – це ресторан на Подолі, який пропонує страви середземноморських кухонь, піцу в неаполітанському стилі та коктейлі. Бренд-шефом закладу є переможець «Мастер Шеф» Вадим Бжезинський. Раніше в цьому приміщенні працював заклад мережі «Файна Фамілія».

Де: вулиця Верхній Вал, 10

Instagram

Bee’s Knees на Бессарабці

Bee's Knees – це заклад на фасаді Бессарабського ринку з гастрономічними хот-догами та хешбраунами. Раніше в цьому приміщенні на Бессарабському проїзді працювали заклади Meatbusters і «Хлібний».

Де: Бессарабська площа, 2

Instagram

Shibuya Sushi Kiosk біля палацу «Україна»

Shibuya – це мережа суші-барів від ресторанної компанії Klara Group («Пиріжкова Тітка Клара», Simona Ristorante). Заклад позиціює себе як суші-кіоск, де можна придбати суші та роли за демократичними цінами. Його назвали на честь району Шібуя в Токіо, де «завжди людно, гамірно та смачно». Раніше в цьому приміщенні працював заклад 111 Bistro & Bar.

Де: вулиця Велика Васильківська, 111/113

Instagram

Restaurant №7 на Бессарабці

Restaurant №7 – це гастробар на початку Крутого узвозу біля Бессарабського ринку, який перезапустили після виходу з мережі «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова». Формат позиціюють як заклад зі стравами української та європейських кухонь. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади «Барсук», «Бессарабія» та «Любчик»

Де: Бессарабська площа, 7

Instagram

«Думки на смак» біля костелу

«Думки на смак» – це ресторан на вулиці Антоновича неподалік від костелу святого Миколая, який відкрила однойменна харківська мережа. У меню роблять ставку на страви з м’ясом, також пропонують бізнес-ланчі та коктейлі.

Де: ЖК New York, вулиця Антоновича, 74

Instagram

«Білий налив» на Шота Руставелі

«Білий налив» – це формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», новий заклад якого запустили на вулиці Шота Руставелі. У меню хот-доги й сидр від 39 гривень. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Zavod Burgers.

Де: вулиця Шота Руставелі, 20

Instagram

   

Кав’ярні та чайні

   

«Сенс на Хрещатику» біля КМДА

«Сенс на Хрещатику» – це другий заклад книгарні-кав’ярні «Сенс», який відкрили на Хрещатику поряд із будівлею КМДА. У триповерховому приміщенні знайшли місце для книжкових полиць, подієвого майданчика та кафе. Детальніше про формат ми говорили в інтерв’ю із засновником.

Де: вулиця Хрещатик, 34

Instagram

Edes на Предславинській

Edes – це кафе з кавою та фірмовим десертом кюртошкалач. Окрім угорської випічки, пропонують зимове меню напоїв, зокрема глінтвейн і чаї. 

Де: вулиця Предславинська, 5

Instagram

Brio Brew на Великій Житомирській

Brio Brew – це кав’ярня поблизу Пейзажної алеї та перетину вулиць Великої Житомирської та Гончара. Пропонують каву класичних методу приготування та фільтр, а також десерти.

Де: вулиця Велика Житомирська, 27

Instagram

SkvoSpace біля «Тараса Шевченка»

SkvoSpace – це новий заклад від команди сезонного майданчика «Скворечник» на Трухановому острові, який відкрили біля станції метро «Тараса Шевченка». Простір об’єднує приміщення для занять з йоги, чайних церемоній й арттерапії. У лютому SkvoSpace працює лише під час подій, постійний графік роботи почне діяти з березня.

Де: вулиця Костянтинівська, 63

Instagram

   

Заклади в ЖК і ТРЦ

   

Обкладинка: Серж Хуцану