The Village Україна розповідає про десять закладів, на відкриття яких ми чекаємо цього року в Києві.

Ресторан французької кухні від «Ресторанів Гусовських»

Новий проєкт Сергія та Євгена Гусовських (Pantagruel, Napule, «Шоті») – ресторан французької кухні, який відкриють неподалік від Володимирського ринку. Для підготовки концепції команда «Ресторанів Гусовських» ще до 24 лютого їздила в гастрономічну подорож Францією. На проєкті вперше співпрацюють з архітектурною майстернею Balbek Bureau. 

   

Формат: ресторан французької кухні

Коли: 2024

Книгарня-кав’ярня «Сенс» на Хрещатику

«Сенс» – це книгарня, яку відкрив на Печерську підприємець Олексій Ерінчак наприкінці 2021 року. Другий заклад формату він відкриває на Хрещатику, поряд із будівлею КМДА, де раніше працював магазин «Всі.Свої Декор». Триповерховий книжковий простір створять у партнерстві з українськими компаніями Work.ua, Alterra Group і Projector. На першому поверсі працюватиме книгарня-кав’ярня та простір для дітей, а на другому облаштують подієвий майданчик. 

   

Формат: книгарня-кав’ярня

Коли: січень

Mosa by Mimosa біля Либідської площі

Mosa by Mimosa – це новий формат від засновників Mimosa Brooklyn Pizza Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, який запускають у ЖК «Французький квартал» біля «Либідської». Концепцію описують як «піцерія для спального району», але з досвідом Mimosa. 

   

Формат: піцерія

Коли: січень

Де: ЖК «Французький квартал», вулиця Саперне поле, 12

Кафе «Марія» на Лук’янівці

Кафе «Марія» – це заклад від рестораторів Лейли Туваклієвої (Leilia Bakery) та Сашка Боровського («Дублер»), Паші Полторакіна (Yellow Place, «Мінус перший») і Юри Радька (Leilia Bakery). «Кожен зі співзасновників відповідальний за окремі напрями: Лейла за фінанси, команду та маркетинг, Сашко за їжу та сервіс, Паша за бар, коктейльну та винну карти, а Юра – за випічку та десерти», – розповідають The Village Україна у команді. Запускають кафе в колишньому приміщенні закладів кафе «Зоря» й Trattoria Zucca на Лук’янівці. Формат описують як «кафе на районі», запрошують на сніданки, обіди та вечірні напої. За редизайн кафе відповідальний Еміль Дервіш (The Naked Bar, «Рейтарська Circle»).

   

Формат: кафе

Коли: кінець січня

Де: вулиця Павлівська, 26/41

«Міністерство чебуреків» на Подолі

«Міністерство чебуреків» – це моноформат чебуреків від власників «Міністерства шаурми» Спартака Велішаєва та Євгена Таллера. Перший заклад запустили наприкінці 2022 року на Басейній, другий відкрилив Одесі. Третій готують до запуску на вулиці Сагайдачного на Подолі, поряд із закладом «Міністерство шаурми». 

   

Формат: кафе

Коли: січень

Де: вулиця Сагайдачного, 37

Nunu Diner на Ярвалу

Nunu Diner – це мережа закладів із шаурмою від шеф-кухаря Юрія Нікітюка, який раніше працював у ресторані Wine Love. Четвертий заклад мережі після локацій на Шота Руставелі, Позняках і Подолі запускають у приміщенні на розі вулиць Ярославів Вал і Гончара біля Золотих воріт. Це найбільший заклад формату, у якому, крім шаурми, буде розширене меню, розповідає The Village Україна Нікітюк. Раніше в цьому приміщенні працював літній майданчик ресторанів «Пена» й Tartine.

   

Формат: кафе

Коли: зима

Де: вулиця Ярославів Вал, 30/18

«Плюс» від власника Bimbo на Подолі

Новий заклад із шаурмою, хот-догами та кавою відкриє на вулиці Ярославській неподалік від автостанції «Поділ» власник кав’ярень «Bimbo: кава & more» Дмитро Кравченко. «Це новий для нас формат, у якому ми хочемо поєднати якісний стритфуд і каву, зробивши його повноцінною частиною міста», – розповідає Кравченко The Village Україна. Заклад буде розрахований як на take away, так і на невелику посадку в залі й сезонній терасі. 

   

Формат: стритфуд

Коли: лютий

Де: вулиця Ярославська, 5/2

«Вм'ясо» напроти Житнього ринку

«Вм'ясо» – це харківська мережа м’ясних ресторанів, яка готує відкриття першого закладу в Києві на вулиці Нижній Вал на Подолі. Формат описують як «гастрокафе зі ставкою на м’ясні страви». Раніше в цьому приміщенні працював формат Carnivora.  

   

Формат: м’ясний ресторан

Коли: січень

Де: вулиця Нижній Вал, 13-Б

Кафе «Жайворонки» на Глибочицькій 

«Жайворонки» – це новий проєкт засновниці закладу Rafinad і зірки телешоу «Мастер Шеф» Катерини Пєскової, який відкриють у ЖК Podil Plaza на Глибочицькій. «Rafinad – це була амбітна мрія створити класні десерти без досвіду роботи в ресторанній сфері, без досвіду, як керувати людьми та бізнесом. «Жайворонки» – це дорослий, зважений проєкт. Він дорослий у підході, концепції та рішеннях. Це ком'юніті людей, які цінують свободу, щирість і мають гарний смак до життя», – розповідає The Village Україна Пєскова. Додає, що символом обрали жайворонка, бо це «людина-птах як найвища форма людського буття за філософією Григорія Сковороди, притчі якого надихнула на назву кафе». У закладі можна буде замовити сніданок, обід і десерт, а також випити вина. 

   

Формат: кафе

Коли: осінь

Де: вулиця Глибочицька, 73

Novella біля Житнього ринку

Novella – це ресторан із середземноморськими стравами, який відкриває як бренд-шеф переможець телешоу «Мастер Шеф» Вадим Бжезінський, який торік запускав ресторан «Наші». Обіцяють відкриту кухню, піч для неаполітанської піци та коктейльний бар. Раніше в цьому приміщенні на вулиці Верхній Вал працював мережевий заклад «Файна Фамілія».   

   

Формат: ресторан

Коли: 2024

Де: вулиця Верхній Вал, 10

Обкладинка: візуалізація Balbek Bureau