Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили у Львові за осінь. 

Раніше ми розповідали про відкриття літа й весни в місті й нові заклади в Києві.

Ресторани й кафе

   

«Селям» на Джерельній

«Селям» – це ресторан кримськотатарської кухні від ресторатора Алекса Купера. Другий заклад формату (перший із березня працює в Києві) відкрили у Львові. У двоповерховому приміщенні на вулиці Джерельній пропонують страви кримськотатарської кухні: поки відкрили перший поверх, другий із банкетною залою запустять пізніше. Раніше на цій локації працював заклад MolodoZeleno.

Де: вулиця Джерельна, 20

Instagram

«Чорноморка» на площі Ринок

Перший заклад мережі «Чорноморка» у Львові відкрили на площі Ринок, у колишньому приміщенні закладу «Річка». Формат позиціювали як нову концепцію в межах мережі зі ставкою на річкову рибу, але восени вирішили переформатувати «Річки» в Києві та Львові на «Чорноморку». Так, тепер не лише з річковою рибою. 

Де: площа Ринок, 31

Instagram

Fami Chefs у Leoland

Fami Chefs – це ресторан, який у комплексі Leoland відкрили Валерій Созановський (The Cake, «2085») та Ірина Меркулова. Концепцію побудували навколо шеф-кухарів, які працюють із сучасною українською кухнею та закордонними техніками. Планують запрошувати в заклад різних шефів для проведення гастрономічних вечорів і постійно оновлювати меню. Раніше на території комплексу Leoland відкрили заклади Fami Burger, Fami Italy й кондитерську Mavka.

Де: Leoland, вулиця Мельника, 18

Instagram

Code у Futura Hub

Code – це міське кафе від ресторатора Нестора Шуманського («Промінь», «Сяйво», «Грузинський»). Другий заклад формату почав роботу в просторі Futura Hub на вулиці Кульпарківській. Окрім кави, тут можна замовити сніданок, бургери, піцу й пасту. Перший заклад Code працює з 2021 року на вулиці Князя Романа.

Де: Futura Hub, вулиця Кульпарківська, 200-А

Instagram

«Кримський дворик» на Жижки

«Кримський дворик» – це кафе з кримськотатарською кухнею, що відкрила Леране Хайбуллаєва. Підприємиця розвивала кримськотатарський заклад в Ірпені, а після початку повномасштабного вторгнення запустила перший заклад у Львові. Серед позицій у меню – шурпа і лагман, чебуреки та янтики й «справжній кримський плов». 

Де: вулиця Яна Жижки, 9

Instagram

«Я грек» на Катедральній

«Я грек» – це кафе на Катедральній площі з грецькою кухнею від шеф-кухаря Ігоря Бойка. Формат визначають як «поєднання автентичних грецьких рецептів із сучасними тенденціями». У меню, зокрема, гірос і сувлакі, пасти й ризотто, а також піца в неаполітанському стилі. 

Де: Катедральна площа, 3

Instagram

«Жаровня» на Пекарській

«Жаровня» – це м’ясний ресторан, що протягом тривалого часу працював на вулиці Кривоноса. Другий заклад мережі відкрили на Пекарській, тут також пропонують м’ясо на грилі та мангал-меню. Окрім того, у меню борщ, хачапурі та сніданки. 

Де: вулиця Пекарська, 5

Instagram

Wabi Sabi на Фурманській

Wabi Sabi – це матча-кафе з церемоніальною матчею та напоями на основі матчі. Також пропонують онігірі, мочі й данго. Заклад відкрив японський підприємець Шьо Іто разом із партнеркою Софією.

Де: вулиця Фурманська, 1

Instagram

Love & Lviv на Дорошенка

Love & Lviv – це кафе на вулиці Дорошенка з ранковими, обідніми й вечірніми позиціями. «Наша концепція втілює дух минулих епох з елегантним інтер’єром, класичними стравами й атмосферою спокою», – розповідають у закладі. 

Де: вулиця Дорошенка, 66

Instagram

«М’ясарня Гарт» на Пекарській

«М’ясарня Гарт» – це м’ясний ресторан, що у вересні відкрили в тестовому режимі на вулиці Мирослава Скорика. Спеціалізуються на стравах із м’ясом, зокрема пропонують реберця й пастрамі. Планують згодом провести офіційне відкриття й запустити доставку.  

Де: вулиця Скорика, 26

Instagram

Brioche City Cafe на Малоголосківській

Brioche City Cafe – це міське кафе в районі Голоско, що відкрили наприкінці літа. У меню серед іншого бургери, гастрономічні хот-доги та сніданки. 

Де: вулиця Малоголосківська, 42

Instagram

Impero на Стрийській

Impero – це ресторан від однойменної мережі магазинів чоловічого одягу. Формат визначають як ф’южн: у меню і бургери, і рамен, і локшина у воку, і круасани. 

Де: вулиця Стрийська, 200-А

Instagram

Бари

   

Nomad на Братів Рогатинців

Nomad – це коктейльний бар на вулиці Братів Рогатинців. Особливість формату – пропонують безлімітний коктейль Negroni за фіксовану ціну. Також подають десятки видів вермуту, зокрема власний купаж. Окрім того, тут є винна кімната з українськими та закордонними винами. 

Де: вулиця Братів Рогатинців, 18 

Instagram

«Ліс Bar» на Шевській

«Ліс Bar» – це коктейльний бар на вулиці Шевській від ресторанної компанії Gazda Group (Gazda Cafe, «Добрий друг», Budzzini). У карті авторських коктейлів, зокрема, напої під назвами «Гейфрукт», «Растішка» та «Гості з Червонограда». Також пропонують наливки й вино, проводять діджей-сети. 

Де: вулиця Шевська, 1

Instagram

Moment на Фурманській

Moment – це заклад від власників мережі пабів «Добрий друг», що поєднує формати коктейльного бару та кондитерської. До 18:00 працюють як кондитерська, пропонуючи десерти й солодощі власного виробництва, а після 18:00 пропонують коктейлі.

Де: вулиця Фурманська, 17

Instagram

«Цьом» на Соборній площі

«Цьом» – це коктейльний бар на вулиці Соборній. До коктейлів і вина пропонують піцу, також проводять вечірки.

 

Де: Соборна площа, 2-A

Instagram

Lost Hours на Староєврейській

Lost Hours – це коктейльний бар на вулиці Староєврейській. У карті класичні й авторські коктейлі. Також тут організовують тематичні вечірки, концерти, інтерактивні події й мистецькі виставки.

Де: вулиця Староєврейська, 46

Instagram

BeerFreak Bar на Фурманській

BeerFreak Bar – це заклад із крафтовим пивом і хот-догами на Фурманській. «Це дев’ять кранів та два британські тапи з найкращим пивом, 200+ сортів пляшкового пива, потужні авторські хот-доги й атмосфера, що добре знайома нашим друзям», – описують формат у команді. 

Де: вулиця Фурманська, 7

Instagram

Обкладинка: «Селям»