Проводжаємо екватор літа з благодійними попапами, концертами українських митців і гостей з-за кордону, стендапом просто неба та пікніками прямо у дворі. Зібрали події на вихідні в Києві для ваших вихідних.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Фестиваль Pidpal на ВДНГ


Два дні української музики з Otoy, XAC, Alexeev, Настею Гонцул та інших. На додачу до концертів на гостей чекають спортивні й танцювальні турніри з брейкдансу, хіп-хопу та баскетболу. Лекції з просування в TikTok від блогерки Badactress, зі стилю артиста від фешн-стилістки Анни Луньової та художнє мистецтво від митця Murt Burner. Також будуть маркети від українських streetwear-брендів.

Коли: 22–23 липня

Де: ВДНГ

Перший концерт проєкту Phil it


Phil it – це творча спілка незалежних українських діячів і митців. Мета якої – об’єднання та підтримка людської душі, розмова через мистецтво, музику й танець. Проєкт заснував Пилип Коляденко: музикант, піаніст, саундпродюсер та учасник гурту Kadnay.

Коли: 20 липня, 18:30

Де: BGRN, Андріївський узвіз, 36

Подія

Квитки: донат від 200 грн

Сусідський пікнік Habibti в Самосаді


«Самосад» – це спільнота небайдужих людей, які вже протягом восьми років займаються занедбаною ділянкою на перетині вулиць Волоської та Спаської й перетворюють її на парк. Цими вихідними Afternoon пригощатимуть сидром і вином, а мандрівний мангал Habibti готуватиме кебаб на вогні. Організатори пропонують для повного занурення в настрій літнього пікніка взяти песиків і килимки.

Коли: 22 та 23 липня, з 12:00 до 17:00

Де: «Самосад», вулиця Волоська, 19/22

SVET x Kureni на схилі Дніпра


У лайнапі музика від гостя з Берліна Biesmans, який представляє лейбл, заклад і звукозаписувальну студію – Watergate. Благодійний виступ німця масштабують сети резидентів проєкту: Beat Inside, Feelmark, Cherry та R.A.N.

Коли: 22 липня, з 16:00 до 22:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Подія

Квитки: від 300 грн

Літній благодійний попап «Support Local Brands»


У просторі салону краси Kimera на вас чекають бренди одягу U So Nice, Kozhuhar, rtm wear та інші. Прикраси від Tsvite Teren, унікальні аксесуари для поціновувачів табаку від Sych та окуляри від Hello Glases. А також квіткові композиції, музика, бабл-ті та фонтан від бістро Jacuzzi. Уторговані протягом заходу кошти відправлять на збір дівочому об'єднанню волонтерок «Цвіт».

Коли: 22 липня, з 12:00 до 21:00

Де: Kimera, вулиця Паньківська, 8

Вечірка АВО в Closer


Новий формат вечірки від Сloser: цими вихідними клуб везе в лайнап одразу двох гостей з-за кордону: Карел klmn, діджей із Таллінна, який заснував вечірки Rütmika. Другий гість – хедлайнер минулої вечірки ABO, Mic – молодий діджей із Німеччини, що грає мікс техно, електро та мінімалу. Відкриває вечірку українець Максим Ткаченко.

Коли: 22 липня

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Подія

Квитки: передпродаж – 250 грн, ціна в день події – 400 грн

Попап Octo & Akushitsuna на Кловській


Сусідський попап від шестиповерхового простору з кав'ярнею Octo Tower і кав'ярні в японському стилі Akushitsuna. У меню сім смаків мочі, від вишня-ліджі до шоколад-місопаста.

Коли: 22 липня, з 12:00

Де: Octo, вулиця Мечникова, 5

Стендап та вино. Літній дворик


Це серія великих концертів «Стендап та вино» в літньому дворику Жовтневого палацу. Жартуватимуть, зокрема, стендап-комік Антон Тимошенко, перший український комік, який дав сольний концерт у «Жовтневому» й Палаці спорту Макс Вишинський, переможець «Розсміши коміка» Андрій Бережко й учасник проєкту «Ліга сміху» Сергій Макаров.

Коли: 23 липня

Де: МЦКП, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Подія

Квитки: від 300 грн

Сімейний маркет від «Всі.Свої»


Понад 150 українських брендів в одному місці, а після шопінгу організатори пропонують відпочинок на терасі з краєвидом на Київ. Також на маркеті громадська організація «Оса» готуватиме страви на грилі, а весь уторгований прибуток передадуть на поточний збір машини для розвідки.

Коли: 22–23 липня

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Концерт Cepasa


Cepasa – київський електронний музикант, що зіграє свої композиції в стилі танцювальної електроніки, поєднаною з українським фольклором і лірикою українських пісень 20 століття з альбому "Niby Chaiky". Перший сингл з альбому «Kyiv» музикант записав, коли російські війська вибили з Київської області, а відеокліп був у списку 100 найпопулярніших відео українського YouTube. Концерт відбудеться в новому комплексі «Культ Мотив».

Коли: 22 липня, 18:00

Де: «Культ Мотив», вулиця Набережно-Хрещатицька 31/36

Подія

Квитки: від 400 грн

обкладинка: Ілля Колотій