Другий Lifesaver Charity Gig у клубі Otel’, імпровізаційне шоу «Королі Крінжу» в Underground Standup Club, показ документального серіалу про новий фолк та інші події 11–14 серпня в Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Дегустація вин, аукціон і вініл в Underwu


У «меломанському» барі UnderWu відбудеться благодійна дегустація вин, які вціліли після влучання російської ракети у склад goodwine на початку повномасштабного вторгнення РФ. Вина для дегустації обирали співзасновник UnderWu Ігор Постоєнко разом із сомельє Goodwine і бренд-амбасадором Wine Bureau Павлом Мнухіним. До кожного з вин підберуть закуски.

Під час заходу проведуть благодійний аукціон. Серед лотів – ексклюзивна пляшка вина та вініл. Усі зібрані кошти направлять на підтримку українських захисників.

«Щодо музичної концепції вечора, то вона продовжуватиме винну: Ігор Постоєнко ставитиме вініли та розповідатиме про музику, яка свого часу також «вижила» й еволюціонувала, спричинивши появу купи нових жанрів», – пишуть організатори. Для того, щоб потрапити на подію, треба попередньо забронювати місце за номером (093) 811 08 99.

Коли: 11 серпня, 18:00

Де: вулиця Велика Васильківська, 44-А

Скільки – 1200 гривень

Подія

Українське поетичне кіно в «Жовтні»


Навіть якщо ви вже переглянули версію «Захара Беркута» від Ахтема Сеітаблаєва, можна подивитися більш ранній фільм режисера Леоніда Осики (1971 рік), який знімали на Київській кіностудії імені Олександра Довженка.

«Захар Беркут» – це історична драма про боротьбу карпатських гірняків під час татаро-монгольської навали на Київську Русь (1241 рік). Французький кінокритик Любомир Госейко називає стрічку першим фільмом в історії українського кіно, який цілковито присвячений Русі, але який водночас став й останнім твором київської поетичної школи.

Ця стрічка продовжує серію ретроспективних кінопоказів, яку в кінотеатрі «Жовтень» почали в середині липня та продовжуватимуть до кінця літа. Фільм крутитимуть протягом тижня. На першому показі, 11 серпня, відбудеться спецпоказ із коментарями кінознавця Сергія Тримбача.

Коли: 11–17 серпня

Де: вулиця Костянтинівська, 26

Скільки – від 65 гривень

Квитки

«Небачена Азовсталь» на терасі Д12


Протягом трьох днів на Десятинній можна буде відвідати виставку фотографій керівника пресслужби полку «Азов» Дмитра Козацького (позивний «Орест»). Це фото та відео з пекла «Азовсталі», які ще ніде не публікувалися та які захисники надсилали своїм рідним. Покажуть також 25 уже відомих фоторобіт.

Крім того, під час події можна буде поговорити з родичами бійців різних підрозділів – «Азов», тероборона, прикордонники та поліція Маріуполя.

У перший день івенту о 16:30 свої вірші прочитає Сергій Жадан, а на третій день виставки гурт ТНМК і діджейка Дар’я Коломієць проведуть музичний вечір. Усі зібрані кошти підуть на закупівлю мілітарної допомоги полку «Азов» через «Фонд Сергія Притули».

Коли: 12–14 серпня, з 12:00 до 21:00

Де: вулиця Десятинна, 12

Скільки – виставка – 200 гривень, виступ Жадана – від 300 гривень, ТНМК і Дар’я Коломієць – від 390 гривень

Квитки

Благодійна зустріч «Курені Чуттів»


«Курені» продовжують серію благодійних зустрічей на підтримку ЗСУ. Цього разу хочуть зібрати на пікап для передової. У програмі – патріотичний стендап, маркет від українських виробників, артпарк, живі музичні виступи та спорт просто неба.

«Будемо відчувати весь спектр емоцій, притаманний людині в ці непрості для нашої країни часи, і допомагати нашим захисникам, які кожну секунду ризикують собою, щоб ми завтра прокинулися ближче до Перемоги!», – коментують організатори.

У разі повітряної тривоги запропонують укриття на обмежену кількість осіб, а для масового сховища є станція метро «Арсенальна».

Коли: 12 серпня 17:00–21:30, 13–14 серпня 13:00–21:30

Де: Паркова дорога, 4

Скільки – благодійний внесок 200–400 гривень

Квитки

Імпровізаційне стендап-шоу «Королі Крінжу» в Underground Standup Club


Імпровізуватимуть в Underground Standup Club засновник «Підпільного стендапу» Свят Загайкевич, актор і режисер театру «Чорний квадрат» В’ячеслав Ніконоров і стендап-коміки Олександр Качура й Антон Стенюк.

20% коштів із продажу квитків передадуть на ЗСУ. Для бійців ЗСУ та тероборони вхід безоплатний.

Коли: 12 серпня, 18:30

Де: вулиця Золотоворітська, 15

Скільки – від 250 гривень

Квитки

Рок-хіти у виконанні симфонічного оркестру на терасі Bel Etage


Симфонічне шоу Freedom Tour зіграє камерний оркестр Resonance. Рок-симфонія порушуватиме питання війни та миру через призму світових хітів Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, Rammstein, Metallica, AC/DC та інших бунтівних рокерів «золотого фонду», які завжди чинили опір системі.

Коли: 12 серпня, з 19:00

Де: вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки – від 350 гривень

Квитки

Другий Lifesaver Charity Gig в Otel’


Під час першого Lifesaver Charity Gig у червні вдалося зібрати понад 80 000 гривень, які «конвертували в необхідний стаф для наших захисників», тож організатори вирішили продовжувати збирати кошти на підтримку ЗСУ.

На другому івенті будуть грати Bojevilla, Grayshapes, Burned Time Machine та «Дотла». А серед топдонатерів обіцяють провести розіграш цікавих артефактів, який анонсують згодом. Також скоро обіцяють відкрити передпродаж квитків.

Коли: 13 серпня, 16:00

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки – донат від 350 гривень, у день заходу на вході – 350 гривень

Подія

Перегляд документального серіалу «Спалах» про новий український фолк


У просторі Workit можна буде подивитися документальний серіал «Спалах» про новий український фолк. Після показу на глядачів очікує діджей-сет Саші Жиляєва та живий виступ київського електронного продюсера Cape Cod, а також лекції журналістів Максима Комлєва («Слух») і Богдани Неборак (The Ukrainians).

Усі зібрані кошти передадуть на підтримку ЗСУ та реалізацію освітнього проєкту.

Коли: 13 серпня, 16:30

Де: вулиця Марка Безручка, 24

Скільки – донати від 200 гривень

Подія

Стрічка про історію дорослішання в Kino42


«Відреставровану» версію фільму «Чорна курка, або Підземні жителі» (режисер – Віктор Гресь) покажуть у кінотеатрі Kino42 у межах циклу українського горору «Дивне, химерне, фантастичне», який запустили разом із «Держкіно».

Це екранізація однойменної дитячої повісті-казки Антонія Погорєльського; історія хлопчика, який потрапляє до дворянського дитячого пансіону та сумує за домом. Одного разу герой знаходить чорну курку, що дає йому змогу потрапити до казки.

Фільм називають дитячою версією стрічки Романа Балаяна «Польоти уві сні та на яву», яку теж зняли в «застійні» 80-ті та яка розповідає про зайву людину, котра не знаходить собі місця в суспільстві. Попри те, що «Чорну курку...» зараховують до фільмів для дітей, через її «мистецьку фактуру й інтелектуальні якості» це має бути цікаво й для дорослої аудиторії.

Коли: 10 серпня (19:00), 13 та 14 серпня (17:00)

Де: вулиця Костянтинівська, 11-Б

Скільки – 150 гривень (із лекцією 10 серпня), 120 гривень (без лекції)

Квитки

Благодійна лекція про тату в «Сквоті»


Про татуювання для початківців розповість тату-майстер Sanuch, який має вісім років досвіду та три роки викладання в тату-школі та працює в стилях абстракція, графіка, реалізм, блекворк і скетчінг.

Вхід на подію – за донат, який можна зробити тут. Усі зібрані кошти передадуть до благодійного фонду «Заново», щоби відновити інклюзивний дитсадок «Схід» у Києві, що постраждав від вибуху.

Коли: 14 серпня, 12:30

Де: вулиця Терещенківська, 17-Б

Скільки – благодійний внесок

Подія