The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця. Раніше ми також готували список фільмів, які найбільше чекаємо в 2022 році.

#10 ВЧОМПРИКОЛ спецепізоду «Гаррі Поттера», «Книги Боби Фетта» і The Weeknd

СЛУХАЙ, ДЕ ЗРУЧНІШЕ

слухай, де зручно

«Король Річард: Виховуючи чемпіонок»

King Richard

Трейлер фільму «Король Річард: Виховуючи чемпіонок»

Вілл Сміт у ролі батька Серени й Вінус Вільямс

Життя треба прожити так, щоб у біографічному фільмі тебе зіграв Вілл Сміт. Тенісний тренер Річард Вільямс виховав чемпіонками доньок Серену й Вінус і заслужив власний байопік. Сміта за цю роль уже називають одним із фаворитів в оскарівській гонці.

Прем’єра: 6 січня

Режисер: Рейнальдо Маркус Ґрін

У ролях: Вілл Сміт («День незалежності»), Анженю Елліс («Прислуга»), Джон Бернтал («Каратель»)

«355»

Трейлер фільму «355»

Подружки Оушена

Агентка 355 – перша шпигунка Джорджа Вашингтона під час американської війни за незалежність. На її честь назвали секретну організацію шпигунок з усього світу: Джессіка Честейн представляє США, Лупіта Ніонго – Велику Британію, Діане Крюгер – Німеччину, Пенелопа Крус – Колумбію, а Фань Бінбін – Китай. Завдання в жіночої команди не просте – треба запобігти Третій світовій. Відповідає за «355» Саймон Кінберг, який продюсував «Люди Ікс» і написав «Містер і місіс Сміт», але вдарив у штангу з режисерським дебютом «Люди Ікс: Темний Фенікс».

Прем’єра: 6 січня

Режисер: Саймон Кінберг («Люди Ікс: Темний Фенікс»)

У ролях: Джессіка Честейн («Інтерстелар»), Пенелопа Крус («Бандитки»), Лупіта Ніонго («Чорна пантера»), Себастьян Стен («Яструб і Зимовий солдат»)

«Афект»

Surge

Трейлер фільму «Афект»

Не в стані

У Бена Вішоу цікава кар’єра: він озвучує Паддінгтона та грає помічника Джеймса Бонда, але водночас знаходить час для цікавих акторських випробувань на зразок «Дуже англійського скандалу» чи «Парфумера» трохи раніше. В «Афекті» він перевтілюється на працівника лондонського аеропорту, який зважується на пограбування й таким способом вивільняє справжнього себе.

Прем’єра: 6 січня

Режисер: Енейл Карія

У ролях: Бен Вішоу («007: Не час помирати»)

«Бар турботи»

The Tender Bar

Трейлер фільму «Бар турботи»

Новий фільм Джорджа Клуні

Джон Джозеф Мерінґер отримав Пулітцерівську премію, після того став біографом Андре Агассі, а тепер готує мемуари принца Гаррі. «Бар турботи» – це його автобіографічна історія про дитинство й дорослішання, яку екранізував Джордж Клуні. У головній ролі – зірка «Першому гравцеві приготуватися» Тай Шерідан, а його наставника-бармена грає Бен Аффлек.

Де дивитися: Amazon Prime

Прем’єра: 7 січня

Режисер: Джордж Клуні («Добраніч, та нехай щастить»)

У ролях: Бен Аффлек («Загублена»), Тай Шерідан («Першому гравцеві приготуватися»)

«Кінгс Мен»

The King’s Man

Трейлер фільму «Кінгс Мен»

Торі: Раґнарок

Марк Міллар і Дейв Гіббонс створили комікс «Кінґсмен» як альтернативу водночас і супергеройським історіям, і Джеймсу Бонду. Чоловіки на службі Її Величності вправно розбираються з ворогами корони, але водночас носять дорогі костюми з Савіл Роу. Після двох фільмів-адаптацій режисер Меттью Вон покаже історію становлення таємного ордена в часи Першої світової війни. Замість Коліна Ферта нове покоління шпигунів готуватиме Рейф Файнс.

Прем’єра: 13 січня

Режисер: Метью Вон («Люди Ікс: Перший клас»)

У ролях: Рейф Файнс («Готель «Ґранд Будапешт»), Ріс Іфанс («Ноттінг Гілл»), Джемма Артертон («Принц Персії»)

«Крик»

Scream

Трейлер фільму «Крик»

Ніхто не почує

Хочете зіграти в гру? Гоустфейс повертається, щоб закінчити почате, рівно за 25 років. Мода на так звані легасиквели – чи то продовження, чи то перезапуски – дійшла й до культового франчайзу слешерів «Крик». До своїх ролей повертаються зірки оригіналу Кортні Кокс, Девід Аркетт і Нів Кемпбелл.

Прем’єра: 13 січня

Режисери: Метт Беттінеллі-Олпін, Тайлер Джиллетт («Гра в хованки»)

У ролях: Кортні Кокс («Друзі»), Девід Аркетт («Крик»), Нів Кемпбелл («Дикі штучки»)

«Без сорому»

Brazen

Трейлер фільму «Без сорому»

На камеру

Вебкам-модель вплутується в детективну історію, її сестра має встановити, що саме відбулося. Головну роль в екранізації однойменного роману виконує Алісса Мілано.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 13 січня

Режисерка: Моніка Мітчелл

У ролях: Алісса Мілано («Усі жінки відьми»)

«Трагедія Макбета»

The Tragedy of Macbeth

Трейлер фільму «Трагедія Макбета»

Той, чиє ім’я не можна називати

Екранізація класики Шекспіра «Макбет» із Дензелом Вашингтоном і Френсіс Макдорманд, які на двох мають шість «Оскарів». Ставить свою версію історії про подружжя та владу Джоел Коен: це його перший фільм без брата Ітана, із якими вони зробили, наприклад, «Старим тут не місце», «Великого Лебовскі» й «Усередині Льюїна Девіса».

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра: 14 січня

Режисер: Джоел Коен («Фарго»)

У ролях: Дензел Вашингтон («Чоловік у вогні»), Френсіс Макдорманд («Земля кочівників»)

«Алея жаху»

Nightmare Alley

Трейлер фільму «Алея жаху»

Новий фільм Гільєрмо дель Торо

Стен Карлайл – професійний шахрай, який читає думки інших людей у кочівному цирку. Проблеми в нього починаються, коли на чисту воду його починає виводити психологиня. «Алея жаху» – перший нуар Гільєрмо дель Торо, який зробив кульмінацією своєї любові до монстрів оскароносну «Форму води». Та в першому за чотири роки фільмі він, здається, обмежиться тільки цирковими тваринами й диваками. У головних ролях – Бредлі Купер, Кейт Бланшетт, Віллем Дафо, Руні Мара й Тоні Колетт.

Прем’єра: 20 січня

Режисер: Гільєрмо дель Торо («Форма води»)

У ролях: Бредлі Купер («Народження зірки»), Кейт Бланшетт («Авіатор»), Руні Мара («Дівчина з тату дракона»), Віллем Дафо («Людина-павук»)

«Стоп-земля»

Трейлер фільму «Стоп-земля»

Найкращий український фільм 2021 року

Маша вчиться в 11 класі, і приводів для тривоги в неї вистачає: ЗНО, початок дорослого життя, а ще невисловлені почуття до однокласника. Свій перший ігровий фільм режисерка Катерина Горностай зняла з акторами, для яких це перші ролі в кіно, і це, певно, перший український фільм, у якому актори-підлітки поводять себе, як підлітки. «Стоп-земля» вже відзначили на Берлінському кінофестивалі в межах юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus, а на премії «Кіноколо» стрічка зібрала всі головні нагороди, включно з найкращим українським фільмом року.

Прем’єра: 20 січня

Режисерка: Катерина Горностай

У ролях: Марія Федорченко, Саша Іванов, Яна Ісаєнко, Сєня Марков

«Голос кохання»

Aline

Трейлер фільму «Голос кохання»

Байопік Селін Діон (без Селін Діон)

Популярна канадська співачка стає глобальним феноменом і найбільш комерційно успішною франкомовною музиканткою, а ще записує пісню до фільму, який стане головним блокбастером в історії. Справжню історію Селін Діон (але без прав на використання імені Діон) адаптує французька режисерка Валері Лемерсьє, вона ж виконує й головну роль.

Прем’єра: 20 січня

Режисерка: Валері Лемерсьє

У ролях: Валері Лемерсьє («Сабріна»)

«Тиха різдвяна ніч»

Silent Night

Трейлер фільму «Тиха різдвяна ніч»

Сумний був Святвечір

Велика родина збирається на Різдво востаннє, тому що наближається катастрофа через кліматичну кризу. Сатиричну комедію розігрують Кіра Найтлі, Меттью Ґуд і Роман Ґріффін Девіс із «Кролика Джоджо».

Прем’єра: 20 січня

Режисерка: Камілла Ґріффін

У ролях: Кіра Найтлі («Пірати Карибського моря»), Меттью Ґуд («Корона»), Аннабелль Волліс («Гострі козирки»)

«Мюнхен: На порозі війни»

Munich: The Edge of War

Трейлер фільму «Мюнхен: На порозі війни»

Змова

Мюнхенська угода 1938 року з Гітлером була покликана «замирити» Німеччину, але залишила пляму на репутації європейських країн, зокрема для прем’єр-міністра Великої Британії Невілла Чемберлена. Британський історик Роберт Гарріс присвятив роман перемовинам Гітлера і Чемберлена, а екранізують його з лауреатом «Оскара» Джеремі Айронсом і зіркою «1917» Джорджем Макаєм. За постановку відповідає німецький режисер Крістіан Швохов, який має досвід роботи з історичним матеріалом у серіалі «Корона».

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 21 січня

Режисер: Крістіан Швохов

У ролях: Джордж Макай («1917»), Джеремі Айронс («Дім Ґуччі»), Янніс Нівьонер

«Ми монстри 2»

Monster Family 2

Трейлер фільму «Ми монстри 2»

Монструозний мультфільм

Родина Франкенштейна, Мумії та Дракули повертається, щоб зустрітися з головним мисливцем на монстрів. На продовження мультфільму варто піти хоча б заради того, щоб побачити весілля Баби Яги.

Прем’єра: 27 січня

Режисер: Гольґер Таппе

«Рідна команда»

Home Team

Трейлер фільму «Рідна команда»

Тренере, я готовий

Тренера команди з американського футболу відсторонюють – і він вирішує тренувати шкільну команду. Якщо ця зав’язка звучить, як фільм Адама Сендлера, то ви майже вгадали: робить «Рідну команду» друг Сендлера (і в «Однокласниках», і в житті) Кевін Джеймс.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 28 січня

Режисери: Деніел Кіннейн, Чарльз Кіннейн («Врятувати Білла Мюррея»)

У ролях: Кевін Джеймс («Пол Бларт»), Роб Шнайдер («Чоловік за викликом»), Тейлор Лотнер («Сутінки»)

Обкладинка: Kinomania