The Village Україна розповідає про серіали, варті уваги у грудні.

«Агенти Щ.И.Т.» / Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

1 грудня

Загибель агента Філа Коулсона мотивувала Залізну людину, Капітана Америку і Тора об’єднатися і дати відсіч Локі у фіналі фільму «Месники». Оживили представника спеціальної служби Щ.И.Т. у серіалі в межах всесвіту Marvel Studios – аби він розібрався з ворогами всередині організації і врешті її очолив. До п’ятого сезону стали очевидні і слабкі, і сильні сторони серіалу: фанати коміксів шукають деталі, за допомогою яких «Агенти Щ.И.Т.» доповнюють загальну історію з фільмів, але більш привабливим для масової аудиторії це його не робить.

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Агенти Щ.И.Т.»

«Легко» / Easy

1 грудня

Режисер Джо Сонберґ має досвід співпраці з Ноєм Баумбахом, Ліною Данем і Марком Дюплассом, а ще він довірив першу роль у кіно акторці Ґреті Ґервіґ. «Легко» – це комедійний серіал автора на Netflix, який розповідає про життя звичайних молодих людей у Чикаго. У першому сезоні серіалу з’являлися Орландо Блум, Марк Мерон та Емілі Ратажковскі. У другому сезоні до трупи долучиться, зокрема, Обрі Плаза.

 Лінк

Трейлер другого сезону серіалу «Легко»

«Корона» / The Crown

8 грудня

Перший сезон «Корони» провів Єлизавету ІІ від смерті батька та успадкування престолу до непростого періоду стосунків із чоловіком, герцогом Единбурзьким Філіпом. У фокусі нового сезону опиниться Суецька криза 1956 року. Таким чином серіал Netflix закриє перший етап правління британської королеви: у третьому сезоні номіновану на «Еммі» акторку Клер Фой замінить зірка «Нічного адміністратора» Олівія Колман. Відповідає за проект Пітер Морґан – сценарист фільму «Королева» із Хелен Міррен у головній ролі. За шість сезонів «Корони» він має намір показати у телевізійному форматі все життя монарха.

 Лінк

Трейлер другого сезону серіалу «Корона»

«Велика подорож» / The Grand Tour

8 грудня

Ведучий Top Gear Джеремі Кларксон зі скандалом залишив BBC – і запустив із партнерами Річардом Хаммондом і Джеймсом Меєм нове шоу про автомобілі для сервісу Amazon Prime. На гроші найбагатшої людини світу Джеффа Безоса у першому сезоні англійці відвідали Намібію, Лох-Несс і тренувальний комплекс футбольного клубу «Челсі». При цьому команда Кларксона встигла почергово обурити колишніх роботодавців, біженців та ЛГБТ-спільноту. Від другого сезону варто очікувати ще більше екзотичних краєвидів, ще більш дорогих автомобілів і ще більше скандалів.

 Лінк

Трейлер другого сезону шоу «Велика подорож»

«Жан-Клод Ван Джонсон» / Jean-Claude Van Johnson

15 грудня

«Мене звуть Жан-Клод Ван Дам, колись я був знаменитим», – визнає зірка «Вуличного бійця» у трейлері нового серіалу Amazon. У комедійному шоу Ван Дам грає самого себе – відомого за ролями у бойовиках актора, який, утім, раптом вирішує стати агентом під прикриттям. (І для цього змінює прізвище.) У виробництво перший сезон «Жан-Клод Ван Джонсон» запустили після того, як торік схвальні відгуки критиків отримав пілот шоу.

 Лінк

Трейлер серіалу «Жан-Клод Ван Джонсон»

«Полин» / Wormwood

15 грудня

«Полин» називають «небаченим раніше поєднанням документального та художнього фільму». Експериментальна робота документаліста Еррола Морріса розповідає про колишнього агента ЦРУ, який чи то наклав на себе руки, чи то був убитий у 1953 році. Власне, як саме він пішов із життя, протягом останніх 60 років намагається з’ясувати його син. Інтерв’ю з реальними людьми автор «Тонкої блакитної лінії» поєднує з художніми сценами за участю актора Пітера Сарсґорда («Країна садів», «Джекі») та постановкою «Гамлета» – назва серіалу натякає саме на рослину з класики Вільяма Шекспіра.

 Лінк

Трейлер серіалу «Вормвуд»

«Мисливці на тролів» / Trollhunters

15 грудня

Режисер Гільермо Дель Торо оголосив про річну перерву у творчій діяльності. Утім, на початку наступного року він випустить у прокат фільм «Форма води», а ще раніше світ побачить новий сезон мультсеріалу «Мисливці на тролів». Це історія про чарівний світ тролів, адаптована з книги самого Дель Торо. Розрахований на сімейну аудиторію, серіал може зацікавити не лише дітей, а й батьків.

 Лінк

Трейлер другого сезону серіалу «Мисливці на тролів»

«Ранчо» / The Ranch

15 грудня

Ештон Кутчер, естетика провінційної Америки і примітивний гумор. Якщо вам подобається стиль продюсера Чака Лоррі («Два з половиною чоловіки»), але набридла «Теорія великого вибуху», на «Ранчо» варто чекати. У грудні Netflix зробить доступною другу половину нового сезону «Ранчо».

 Лінк

Промо-ролик серіалу «Ранчо»

«Будинок Фуллерів» / Fuller House

22 грудня

Ситуаційна комедія «Повний будинок» тривалий час була хітом на американському телебаченні 90-х років. Окрім іншого, серіал став першою роллю Мері-Кейт та Ешлі Олсен. Своєю чергою, «Будинок Фуллерів» є продовженням цього шоу на Netflix. На відміну від оригіналу, у якому ключовим персонажем був вдівець, у сиквелі самотужки трьох дітей виховує матір. У грудні Netflix випустить другу частину третього сезону серіалу.

 Лінк

Трейлер третього сезону серіалу «Будинок Фуллерів»

«Доктор Хто: Різдвяний спецвипуск» / Doctor Who Christmas Special

25 грудня

Традиційний спецвипуск «Доктора Хто» на Різдво – останній епізод серіалу за участю актора Пітера Капалді та шоуранера Стівена Моффата. Підготувати підґрунтя для першої жінки-Доктора, а отже, й провести реінкарнацію допоможе перший Володар часу у виконанні Девіда Бредлі («Гаррі Поттер», «Гра престолів»). У ключовій ролі епізоду з’явиться й Марк Ґатісс – його ви можете пам’ятати за роллю Майкрофта Холмса у «Шерлоку».

Трейлер спеціального випуску серіалу «Доктор Хто»

ОБКЛАДИНКА: Netflix